MENY

Ambassadører oppdatert på Stavanger-regionen

Nærmere 100 norske ambassadører besøkte i går UiS. Her fikk de en oppdatering på hva som rører seg innen forskning, innovasjon og kultur i Stavanger-regionen.

Utenriksdepartementet arrangerer årlige samlinger for ambassadørene i ulike norske regioner. Målet er å gi et innblikk i hvordan de enkelte regionene fungerer.

- I Stavanger har vi fått en oppdatering om forretningsutvikling, forskning, teknologi og kultur. Den nye kunnskapen tar vi med oss når vi forteller om Norge og bygger nettverk i utlandet, sier Olav Berstad, som er Norges ambassadør til Ukraina.

Ambassadørenes innholdsrike program startet med et opphold på ONS, der Statoil-direktør Helge Lund holdt foredrag og det ble gitt en oppdatering om Stockman-feltet. Dagen fortsatte på Universitetet i Stavanger, der ambassadørene fikk presentert utvalgte fremtidsrettede prosjekter fra UiS, IRIS og Ipark-miljøet. Også Måltidets Hus ble presentert, før deltakerne fikk en orientering om kulturhovedstadsåret.

Tror på samarbeid
- På denne måten får vi mer kunnskap om hva Norge er i dag - et bredere bilde av hva landet har å by på. Norge er et desentralisert land og inneholder mye mer enn Oslo, sier Berstad, som opprinnelig er fra Sandnes. Han er imponert over det internasjonale preget Stavanger har fått de siste årene.

- Energi er viktig internasjonalt, og Norge og Ukraina kunne nok ha samarbeidet enda mer innen energi enn hva som er tilfellet i dag. Ukraina er også et enormt jordbruksland. Også her kunne Ukraina ha hentet kunnskap fra Norge om effektiv drift.

Men ukrainsk-norsk samarbeid er ikke nytt.

- Arkeologisk museum i Stavanger har et ukrainsk glass i samlingen sin. Det er derfor sannsynlig at de to landene også hadde kontakt for 1600 til 1700 år siden, forteller Berstad.