Anne Marit Panengstuen ny styreleder ved UiS

Kunnskapsdepartementet har oppnevnt administrerende direktør i Siemens Norge, Anne Marit Panengstuen, som ny styreleder ved Universitetet i Stavanger.

Anne Marit Panengstuen Anne Marit Panengstuen er ny styreleder ved UiS. (Foto: Siemens Norge)

Departementet har oppnevnt styremedlemmer og varamedlemmer til styret ved Universitetet i Stavanger  (UiS) for perioden 1. august 2019 til 31. juni 2023.

Øvrige styremedlemmer velges av og blant de ansatte og studentene.

Se oversikt over hele universitetsstyret

Anne Marit Panengstuen blir den første eksterne styrelederen ved UiS.

– UiS har nettopp fått ansatt rektor, Klaus Mohn, og det har vært viktig for meg å finne en styreleder som sammen med han kan bidra til å løfte universitetet ytterligere. Med sin tunge næringslivskompetanse og erfaring med digital teknologi mener jeg Panengstuen passer svært godt og jeg er glad for at hun har takket ja til å ta på seg oppdraget, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø i en pressemelding fra departementet.

Styreerfaring

Panengstuen er utdannet ingeniør og bedriftsøkonom. Hun har 34 års fartstid fra Siemens AS, de siste fem årene som administrerende direktør. Fra 1. september tar Panengstuen over som konsernsjef i Nortura. Hun har styreerfaring fra blant annet NHO og Norsk-tysk handelskammer, og er medlem i Næringsmininisterens topplederforum for digitalisering.

– Jeg kjenner UiS som et innovativt og internasjonalt universitet og ser fram til å bidra til å løfte resultatene, og øke attraktiviteten ytterligere for UiS. Jeg håper jeg kan bidra med min næringslivserfaring og digitale kompetanse i dette arbeidet, sier Anne Marit Panengstuen i pressemeldingen.

Styremedlemmer

I tillegg har departementet oppnevnt Eskild Holm Nielsen, Janne Johnsen og Tom Hetland som medlemmer av UiS-styret. Yuhong Hermansen er oppnevnt som varamedlem til styret.

Holm Nielsen og Johnsen er reoppnevnt, mens Panengstuen,Tom Hetland og Yuhong Hermansen alle er nye.

Om medlemmene

Eskild Holm Nielsen er innovasjonssjef på Aalborg Universitetshospital og leder av Region Nordjyllands innovasjonsenhet Idéklinikken, som yter støtte til forsker- og medarbeiderdreven innovasjon.

Janne Johnsen er tidligere fylkesordfører i Rogaland og nåværende gruppeleder for Høyre i fylkestingsgruppen. Under Bondevik II-regjeringen var Johnsen politisk rådgiver i Utenriksdepartementet 2001–2003 og statssekretær i Fiskeri- og kystdepartementet 2003–2005.

Tom Hetland er frilans/kommentator i Stavanger Aftenblad. Fra 2002-2011 var han sjefredaktør i samme avis. Fra og med innføringen av instituttråd ved UiS fra 1. januar 2018 har han vært leder av instituttrådet ved Institutt for medie- og samfunnsfag.

Yuhong Hermansen er styreleder og majoritetseier i Det Stavangerske Dampskibsselskap.

Tekst: Elin Nyberg