MENY

Åpen dag for full musikk

Campus var full av nysgjerrige ungdommer i dag. Besøkstallet på Åpen dag var langt høyere i år sammenlignet med i fjor.

– Det har vært utrolig mye folk her. I fjor hadde vi mellom 1300 og 1500, i dag kan det ha vært så mange som 2300 gjester på campus, sier André Sæbø. Han er markedsrådgiver på Strategi- og kommunikasjonsavdelingen, som står bak arrangementet.

Målrettet ungdom
Antall besøkende er ikke den eneste forskjellen fra i fjor. Gjestene i 2009 virker mer målrettede.
– Flere av oss har merket at de besøkende er veldig bevisste på hvem de vil snakke med og hva de vil, sier Sæbø.
Alle studieretninger var representert med stands på de ulike byggene på campus. De som stilte i foajeen på Arne Rettedals hus, svarte på spørsmål til tonene av lekker jazz fra studenter ved Institutt for musikk og dans.

Foredrag
På Ellen og Axel Lunds kunne de besøkende nyte smakfulle tapas og boblende drikke. Der traff vi Frode Jacobsen og Magnus Hole Fjetland, som går i tredje klasse på St. Svithun videregående skole. De hadde akkurat vært og hørt Øyvind Sirevaag snakke om ”turisme med bakkekontakt”.
– Det handlet om hvordan mange byer bruker kumlokkene sine til å fremme turisme. Noen bruker dem som kunstnerisk utsmykking, andre har piler på dem sånn at turistene kan følge en bestemt rute gjennom bygatene. Det var et interessant foredrag, sier Jacobsen.

Åpen lab
Magnus Hole Fjetland legger til at de også fikk med seg Janne Stigen Drangsholts forelesning om vampyren i historier og myter.
– Det var på engelsk, men det hadde jeg ingen problemer med. Generelt har det vært interessant å få et innblikk i studentlivet, sier tredjeklassingen.
I tillegg til foredrag og underholdningsinnslag, ble elevene guidet rundt på universitetsområdet. Noen fikk også være med på laboratorieforsøk på TekNat-fakultetet.

Ledelsen takker
Prorektor Egil Gabrielsen og Strategi- og kommunikasjonsdirektør Anne Selnes var veldig glade da dagen var fullbrakt.
- Vi takker alle ansatte og studenter som deltok i planleggingen og gjennomføringen av Åpen Dag ved UiS 18. mars. Det ble et flott arrangement på campus, som også ble omtalt i flere medier eksternt. Godt jobba til alle som deltok! sier Gabrielsen og Selnes.