Ba ministeren om penger til storskalatesting

Da olje- og energiminister Terje Søviknes besøkte Det nasjonale IOR-senteret, ble behovet for flere storskalatester tatt opp.

Terje Søviknes besøkte Det nasjonale IOR-senteret i slutten av august. Her med senterleder Merete Vadla Madland. Terje Søviknes besøkte Det nasjonale IOR-senteret i slutten av august. Her med senterleder Merete Vadla Madland.

Søviknes besøkte universitetet for å delta i en paneldebatt om studenters jobbmuligheter i framtidens olje- og energisektor. I tillegg til debatten ba ministeren om et besøk til Det nasjonale IOR-senteret for å få en oppdatering på hva som hadde skjedd siden sist besøk i februar i fjor.

Og mye har skjedd. Viktigst er det at senteret er klar for tre nye år med fremragende forskning, etter at Forskningsrådet har besluttet å videreføre sin finansiering av senteret.

Storskalatesting

Etter en kort presentasjon av hva de ansatte ved senteret jobber med for tiden, fikk ministeren en guidet tur i geomekanikklaboratoriet og på elektronmikroskop-laben. Her brukte senterleder Merete Vadla Madland og forskningsdirektør Aksel Hiorth anledningen til å fortelle ministeren om behovet for flere storskalatester.

Senteret og UiS jobber for tiden med en søknad om forskningsinfrastruktur. Planen er å bygge anlegg for storskalatesting i Risavika. Prislappen er 80 millioner kroner.

Ministeren anerkjente behovet for denne typen tester og var svært interessert i å høre mer om Risavika-planene.

Velkommen tilbake!

Senteret arrangerer sin femte IOR-konferanse i mars 2019. Ministeren ble selvfølgelig invitert. De siste to årene har IOR NORWAY blitt åpnet av statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde. Håpet var at hun ville ta med seg også ministeren til 2019-utgaven av konferansen.

Søviknes var tilbake til Stavanger allerede uken etter - denne gangen besøkte han ONS. Senteret var også sterkt til stede - på standen til UiS.

Tekst og foto: Kjersti Riiber