Barneteater på UiS

Barnehagebarn besøkte i dag Universitetet i Stavanger for å se dramaforestillinger med musikk, dansetrinn og morsomme kostymer.

Det var førsteårsstudenter på førskolelærerutdanningen som lagde ablegøyer og moro for barna. Samtlige studenter fra fire klasser deltok i forestillingene, som er eksamen for studentene.

- Drama er en del av studiet til førskolelærerutdanningen og slike forestillinger har vi hvert år, sier universitetslektor Jorunn Melberg.

- Vi har fått utdelt eventyr som et utgangspunktet for forestillingene og har laget både musikk og kostymer til spillet, sier student Heidi Anita Nordbø.

Humleorkester
Studentene har vært inndelt i grupper som hver har laget en egen forestilling. 19 barn fra Gosen barnehage var blant tilskuerne da en studentgruppe viste ”Humleorkesteret” i en teatersal på universitetscampus.

Forestillingen handlet om en humle som dannet orkester sammen med en bie, mygg, flue og elefant med dans som spesialfelt.

- Dette var gøy. De sang, forteller en fornøyd Marte etter forestillingens slutt