Bedrifter jakter nyutdannede til traineeprogram

Trainee Sørvest skal få flere bedrifter i regionen til å ansette nyutdannede kandidater fra universitets- og høgskolesektoren.

Møte i Næringsforeningen De 15 bedriftene som lyser ut stillinger i Trainee Sørvest møttes nylig til introduksjonssamling og ble informert av blant andre prodekan ved UiS Rune Dahl Fitjar.

Bedriftene som deltar det første året med Trainee Sørvest deltok nylig på introduksjonssamling. Det er Næringsforeningen i samarbeid med Universitetet i Stavanger som har etablert ordningen.

Lyser ut stillinger

Hele 15 bedrifter har meldt seg på Trainee Srøvest nå i oppstartsåret, og i disse dager lyses det ut flere trainee-stillinger for nyutdannede kandidater fra Universitetet i Stavanger, men også fra andre høyere utdanningsinstitusjoner i landet. Stillingene er rettet mot kandidater som er ferdige med sine studieprogram våren 2020 eller var ferdige i 2019.

Bedriftene som er med i oppstartsåret er Base Property, Smedvig, Fishbones, Bilfinger, Eigersund kommune, Grensesnitt, Qualisoft, SAR, Conta, SR-Bank, SR-Group, IVAR, Xait, Atea og Bertelsen & Garpestad.

Ettertraktet ordning

Kristine B. Marhaug i Næringsforeningen er prosjektleder for Trainee Sørvest. Hun har bakgrunn fra UiS som student på økonomi og administrasjon på Handelshøgskolen ved UiS.

– Det har vært en fantastisk respons fra bedriftene på dette tiltaket. Samarbeidet mellom Næringsforeningen og UiS setter et kvalitetsstempel for bedriftene som deltar. Trainee-ordninger er veldig ettertraktet blant nyutdannede kandidater og vil forhåpentligvis gjøre regionene enda mer attraktiv som arbeidssted for unge fremadstormende talenter, sier Marhaug.

Unik bredde i opplæringen

Bedriftene vil samarbeide med profesjonelle rekrutterere fra Personalhuset for å finne frem til de mest aktuelle kandidatene som får delta i Trainee Sørvest.

De utvalgte kandidatene blir invitert til en egen rekrutteringsdag på UiS. Etter en siste intervjurunde vil  kandidatene som blir tilbudt trainee-stillinger starte opp i slutten av august og gjennomgå et eget introduksjons- og opplæringsprogram hvor også Fuelbox og bruk av mentorboksen vil bli brukt underveis i trainee-perioden. Den viktigste opplæringen foregår i bedriftene som kandidatene skal arbeide hos. Det unike i opplegget er at kandidatene i tillegg vil gjennomføre fagsamlinger ved Næringsforeningen og på UiS i tillegg til et eget sosialt program.

Satser på samarbeid

På introduksjonssamlingen 19. februar stilte Rune Dahl Fitjar, professor og prorektor for samfunn og innovasjon ved UiS.

– Økt samhandling med samfunn- og næringsliv er et av UiS sine strategiske satsingsområder. Trainee Sørvest er et av mange nye tiltak og initiativ som UiS de siste årene har satt i gang i samarbeid med Næringsforeningen. Børs og fakultet og Styreskolen, hvor Handelshøgskolen ved UiS er involvert, er andre tiltak, sier Dahl Fitjar.

Gjennom Samhandlingsportalen kan bedrifter og organisasjoner komme i kontakt med ansatte og studenter på UiS. Her kan bedrifter lyse ut aktuelle stillinger rettet mot studenter, men også legge inn mulige kandidatoppgaver på bachelor- og masternivå.

Søknadsfrist på traineestillingene gikk ut 28. februar 2020.

Tekst og foto: Egil C. Svela

Harald Minge og Rune Dahl Fitjar

– Økt samhandling med samfunn- og næringsliv er viktig for UiS, sier prorektor Rune Dahl Fitjar. Her med leder av Næringsforeningen Harald Minge (t.v.)