Bidrag til barnekonferanse

Juni 2008 arrangeres en stor internasjonal barnemiljøkonferanse på UiS. Ansatte og studenter oppfordres til å bidra med foredrag og workshops. Konferansen arrangeres av FNs miljøprogram UNEP, i samarbeid med Ung Agenda 21.

1000 deltakere fra 100 land samles i Stavanger når Tunza International Children’s Conference on the Environment går av stabelen. Deltakerne er i alderen 10 til 14 år.

Dette er en FN-konferanse som tidligere har vært holdt i land som England, Kenya, Canada, USA, Japan og Malaysia.
Ung Agenda 21 oppfordrer nå folk til å bidra med programposter under konferansen.

- Vårt store ønske er at vi skal klare å engasjere fagmiljøet på universitetet, både lærere og studenter. Det ville være synd om vi måtte hente inn masse kompetanse utenifra når vi har et så stort faglig miljø her på stedet, sier prosjektkonsulent Tove Sæther Hagland i miljøstiftelsen Ung Agenda 21.

Tema for konferansen er å skape forandringer. Hver dag vil ha sitt eget undertema. Disse er vann, energi, artsmangfold, produksjon og forbruk.

- Vi ser for oss et variert innhold i workshopene og håper på bredde i bidragene, sier Hagland og oppfordrer alle fagmiljøer – fra musikk og drama til teknisk-naturvitenskapelige fag - til å stille opp.

Kontakt Tove Sæther Hagland for mer informasjon på epost tove@ua21.no eller telefon 48 11 37 12.

Les mer om konferansen