MENY

Bli med i UiS kunstforening

Hva med en Carl Nesjar, Inger Sitter, Asger Jorn eller Stanislav Dombrowski hengende på veggen? Det er ingen uoppnåelig drøm. Det er nok å være medlem i UiS kunstforening.

Det er en drøm som heller ikke trenger bety uttellinger som sprenger rammene for lommebok eller VISA-kort, tvert i mot kan det vise seg å bli en svært lønnsom investering.

Et medlemskap gjelder for tre år og betyr et månedlig trekk i lønnen på UiS på skarve kr 100. Det kan være nok til å sikre seg kunstnerisk høy kvalitet til en meget overkommelig pris.

- Dette er en god anledning til å få tilgang på kunst som medlemmene ellers ikke vil få, sier formann Inger Elise Svela i UiS kunstforening.

Ordningen i kunstforeningen er at hvert medlem i foreningen er garantert en hovedgevinst i løpet av de tre årene til en verdi på minst kr 3.600,-.

I tillegg er det i løpet av disse tre årene mulig å vinne i B-trekningen to ganger.

Kunstforeningen gjør innkjøp med store kvantumsrabatter i tillegg til at UiS støtter kunstforeningen med en årlig sum.

Kunst er ikke bare en kilde til personlig berikelse, men det er også et investeringsaspekt i bildet så å si.

- Vi kan vise til eksempler på kunstinvesteringer som langt overstiger avkastningen på børsen, sier styremedlem Lasse Berg Andersen.

I dag er det 70 medlemmer blant de ansatte som er med i kunstforeningen.

- Men det er plass til mange flere, sier et samstemt styre som består av: Inger Elise Svela, formann, Else Sauge Torpe, kasserer, og styremedlemmene Åse Amundsen, Lasse Berg Andersen, Jarmund Veland og Ola Kvaløy.

I løpet av sommeren vil årets innkjøpte bilder bli å se i tredje etasje i Kitty Kiellands hus (tidligere Servicebygget). Trekningen finner sted i månedsskiftet november/ desember hvert år, men fra august er det bare å stikke innom for å studere hvilke bilder man ønsker å ta med seg hjem når man vinner i A- eller B-trekningen.

- Det er mer enn 20 bilder i hver kategori, og altså nær 50 bilder å velge mellom. Her er det kunst for en hver smak, fastslår Inger Elise Svela.

Kunstforeningen er utelukkende for UiS-ansatte og UiS-pensjonister og dersom man ønsker medlemskap er det bare å kontakte Inger Elise Svela, tlf. 95 18 48 11, eller Lasse Berg Andersen, tlf. 47 51 12 45.