MENY

Bli med på Åpen dag!

Lyst å se hva som foregår på Universitetet i Stavanger? 8. mars åpnes dørene for alle som er nysgjerrige på studentlivet.

Medlem i Mars Institute Student Chapter ved UiS Sommerjobb hos NASA? Ingen umulighet hvis du er medlem i Mars Institute Student Chapter. Engasjerte studentforeninger er et kjennetegn ved UiS.

Åpen dag på UiS fører til unntakstilstand på Campus Ullandhaug. Nesten 11.000 studenter og 1300 ansatte er fritatt forelesninger, kollokviegrupper og praktiske øvelser på lab og verksted.

Dagen brukes på å vise fram den yrende aktiviteten – og bredden i den – til elever i videregående skoler, arbeidssøkende, studentforeldre og pensjonister. Kort sagt, alle som ønsker en spennende dag på campus.

Besøk på lab og hybel

Rektor Marit Boyesen ønsker velkommen til Åpen dag kl 9.15 i Elise Ottesen-Jensen hus. Deretter braker det løs.

Mer enn 60 miniforedrag og infomøter, samt over 80 stands skal pirre nysgjerrigheten og øke kunnskapsnivået hos de besøkende.

Studenter gir omvisninger på campus hvert kvarter. De gir deg et overblikk over de fleste bygg og hva de inneholder. Du kan også få se hvordan det er å bo på studenthybel rett ved siden av forelesningssalen.  

Vi viser fram våre spennende laboratorier: petroleum, robot, maskin, elektronmikroskop, medisinteknisk, matematikk og naturfag, og sykepleielaben.

Kvinnedagen

Åpen dag ved UiS faller i år på den internasjonale kvinnedagen. Kvinner er i flertall av dem som tar høyere utdanning i Norge. Men velger kvinner og menn yrker etter gamle tradisjoner?

Du kan høre foredraget Jenter og realfag?, som professor Merete Vadla Madland holder. Eller hva med Om kjernefysikk og forskning og sånn med Sunniva Rose? Hun er doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Oslo og rosablogger.

Nytt av året

Kokk og seniorrådgiver ved UiS Charles Tjessem har komponert lekkerbiskener som serveres på Norsk hotellhøgskole. Frister det med insekter dyppet i sjokolade?

På hvert sitt felt presenterer søstrene Kalvig sitt arbeid; Annes foredrag Siste nytt fra den andre siden, handler om samtaler med de døde. Siris foredrag har tittelen Klima er problemet og teknologien løsningen. Begge er førsteamanuensis ved UiS.

Fikk du med deg UiS sin julekalender Fysikk-minuttet med Inge Christ? Han stiller selvsagt med nye spektakulære lab-forsøk på Åpen dag.

Nytt av året er også et opplegg for engelskspråklige. Både norskkurs og de ulike masterstudiene på engelsk blir presentert, samt egne omvisninger på engelsk.

Flott tradisjon

Åpen dag på Campus Ullandhaug arrangeres i år for niende gang. I fjor var det nærmere 2500 besøkende. I år ønsker UiS enda flere!

Åpen dag gir deg et innblikk i høyere utdanning, ulike studieprogram og ikke minst studentlivet. Ta turen til Campus Ullandhaug tirsdag 8. mars klokken 9 – 14.

Les mer om det omfattende programmet for Åpen dag 2016.

Tekst: Benedicte Pentz