Bodil Heskestad bokdebuterer

Medlem i styret for Norges idrettsforbund (NIF). Leder av kvinneutvalget i NIF. Rådgiver Bodil Heskestad på Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet har mange idrettslige jern i ilden. Nå debuterer hun også som forfatter med boken ”Gina”.

Boken kommer ut på Hertervigs forlag i november/desember.

Den tidligere visepresidenten i skiskytterforbundet er dermed på en ny arena. Nå foran lanseringen av boken er det ikke rart at pulsen er en smule høy som om hun lå på standplass i skiskyting med et avgjørende skudd igjen.

Bodil Heskestad har lang erfaring i arbeid med barn og familier fra offentlig virksomhet. Hun er også fast sakkyndig i fylkesnemnda helt siden 1992 oppnevnt av barne- og familiedepartementet.

- Gina er i en familiesituasjon der moren ruser seg, sier Bodil Heskestad. – Det sentrale i boken er hvordan dette påvirker Gina i hverdagen, ikke minst i skolesituasjonen. Hvordan påvirker det lærerne og andre rundt henne. Barn og unge som Gina blir ofte oversett. Hva kan vi gjøre for at de skal bli sett.

- Jeg har brukt mine mange erfaringer og fantasi fra mange ”Ginaer” for å beskrive hvordan jenter kan ha det i hverdagen. Det er en realistisk situasjon, men ett av poengene i boken er at det er mulig å finne løsninger.

- I utgangspunktet er dette en bok for barn og ungdom, men den er også beregnet på voksne, sier Bodil Heskestad.

Bokdrøm

Vi har alle våre drømmer, og det er faktisk en drøm som er bakgrunnen for Bodil Heskestads bok.

- Jeg våknet en dag i desember i 2006 med en klar forestilling om at jeg skulle skrive en bok, sier hun. – Innhold og tema stod tydelig for meg, og det måtte være en bok som barn og unge kunne lese. Nå er drømmen en realitet.

Bodil Heskestad tar nå permisjon fra UiS blant annet for å arbeide med et nytt bokprosjekt.

- Det er også krevende verv jeg har i forbindelse med idretten. Oppgaven med å lede kvinneprosjektet i idrettsforbundet dreier seg om å få flere kvinner til å engasjere seg i idretten og ta på seg verv. På dette området er det mye å gå på, og i en idrettslig sammenheng er det også viktig å få frem kvinnelige frontfigurer. Det er et stort potensial for å oppnå toppresultater i nye idretter for kvinner. Menn har lange tradisjoner innen idretten, og det er vanskeligere å nå toppen.

Bodil Heskestad er også styremedlem i Norges idrettsforbund.

- Det har skjedd store endringer i idrettsforbundet i de senere årene med blant annet økonomiske nedskjæringer. Det er også mange interessenter i idretten. Utfordringen er å få til god kommunikasjon og dialog og få de ulike interessegrupper til å spille på et lag. Det vil gjøre hele organisasjonen bedre, sier Bodil Heskestad.