MENY

Debatt om norsk energi til morgendagens Europa

Ansatte og studenter ved UiS inviteres til Nasjonalt Europaforum onsdag 19. oktober kl. 10.30 på Sølvberget Galleri, Stavanger Kulturhus.

”Norsk energi til morgendagens Europa” er tema for Nasjonalt Europaforum 2011 som går av stabelen onsdag 19. oktober i Stavanger. Utenriksminister Jonas Gahr Støre er vert og skal innlede.

Tid: Onsdag 19. oktober kl. 11.00–15.00
Sted: Galleri Sølvberget i Stavanger Kulturhus, Sølvberggata 2, Stavanger.

Nasjonalt Europaforum er en rundebordskonferanse som møtes årlig for å diskutere europapolitiske utfordringer med relevans for Norge. Forumet ledes av utenriksministeren og samler inviterte representanter fra ulike miljøer, blant annet fra stortingspartier, interesseorganisasjoner, næringsliv og forskning.

Årets forum arrangeres i samarbeid med Litteraturhuset i Stavanger og Universitetet i Stavanger.

Vil diskutere energiframtiden
Norge er en av de største leverandørene av energi til det europeiske kontinentet. Samtidig er EUs energipolitikk i rask utvikling med mange initiativ som berører Norge. Hvilken plass vil Norge få i Europas energiframtid? Hvordan oppfattes norsk energi i et stadig mer klimabevisst Europa? Og hva blir norske bidrag innen fossil og fornybar energi?

Som innledere til debatten stiller Nina Jensen (fagsjef i WWF), Eimund Nygaard (konsernsjef i Lyse Energi), Jørgen Kildahl (styremedlem i tyske E.ON), Liv Monica Stubholt (CEO i Aker Clean Carbon) og Per Rune Henriksen (statssekretær i Olje- og energidepartementet). Årets forum arrangeres i samarbeid med Litteraturhuset i Stavanger og Universitetet i Stavanger.

Meld deg på!
Interesserte kan melde seg på til paamelding@stavanger-kulturhus.no innen mandag 17. oktober. Tilhørere bes møte opp i god tid før debatten begynner.

Media og et begrenset antall tilhørere vil ha anledning til å følge debatten.

Les mer på UDs hjemmesider.