MENY

Dobbel norsk-russisk mastergrad

Etter tre semestre på UiS og ett på Gubkin-universitetet i Moskva, har Jarand Pollestad fått dobbel norsk-russisk mastergrad – og et stående jobbtilbud som forskerassistent i Russland.

Foto av samarbeidspartnerne fra Gubkin Russian State University of Oil and Gas og UiS. Samarbeidspartnerne fra Gubkin Russian State University of Oil and Gas kom til UiS for å overrekke beviset på avlagt mastergrad i Offshore Field Development Technology.

Samarbeidspartnerne fra Gubkin Russian State University of Oil and Gas kom til UiS for å overrekke beviset på avlagt mastergrad i Offshore Field Development Technology.

Overrekkelsen ble markert med taler på Institutt for konstruksjonsteknikk og materialteknologi i forrige uke. Samarbeidspartnerne fra Gubkin Russian State University of Oil and Gas var kommet til UiS for å overrekke bevisene på avlagt mastergrad i Offshore Field Development Technology.

Stående jobbtilbud
– Pollestad har gjort en strålende jobb under studieoppholdet på Gubkin. Han har vært aktiv og deltatt på mange konferanser og seminarer. Han har et stående jobbtilbud som foreleserassistent ved vårt institutt, sa professor Anatoly Zolotukhin i sin tale til Pollestad. Zolotukhin ønsker flere studenter fra UiS til Gubkin:

- I år er det fem russiske studenter som studerer petroleumsfag ved UiS. Vi ønsker mer balanse i antall utvekslingsstudenter ved hvert universitetet og oppfordrer flere masterstudenter ved UiS til å søke på utvekslingsprogrammet. Deltakelse er viktig for videre utvikling av samarbeidet.

Positivt kultursjokk
Markeringen ble ledet av professor Ove Tobias Gudmestad, som har vært sentral i samarbeidet med Gubkin. Studenten selv var stolt og glad for å få det endelige beviset på den dobbelte mastergraden.

– Det var et spennende og spesielt utenlandsopphold. I starten var det krevende å sette seg inn i et helt nytt undervisningssystem, jeg ble nok litt sjokkert da jeg fant ut at jeg skulle gå på hele 14 kurs! Det tok meg nok noen uker før mestringsfølelsen kom på plass. Jeg har lært mye om den russiske kulturen som jeg kan ta med meg videre i jobbsammenheng, sa Pollestad.


Tekst/foto: Siri.J.Pedersen@uis.no

 

 

Foto av Jarand Pollestad med vitnemålet for sin doble norsk-russiske mastergrad mellom UiS og Gubkin.

Etter tre semestre på UiS og ett på Gubkin-universitetet i Moskva, har Jarand Pollestad fått dobbel norsk-russisk mastergrad – og et stående jobbtilbud som forskerassistent i Russland.