Ema og Mona holdt lunsjforedrag for 150

I en fullsatt sal hos ConocoPhillips i Tananger ga senterets doktorgradsstudenter Emanuela Kallesten og Mona Wetrhus Minde de ansatte IOR på maten.

• KRIL&LCP.jpg (rw_largeArt_768).jpg
    Kåre Vagle ved CoP blir engasjert etter Mona Wetrhus Mindes foredrag.
  • KRIL&LCP_2.jpg (rw_largeArt_768).jpg
    Mona Wetrhus Mindes presentasjon ga en innføring i EOR-mekanismer.
  • KRIL&LCP_4.jpg (sl_bannerImage_220).jpg
    Mulig det var pizzaen som lokket, men nær 150 CoP-ansatte fikk med seg IOR-senterets lunsjforedrag.
  • KRIL&LCP_5.jpg (rw_largeArt_768).jpg
    Ema Kallesten startet showet med et foredrag om permeabilitet.

Mens rundt 150 ConocoPhillips-ansatte spiste pizzalunsj, holdt Kallesten og Minde presentasjoner om henholdsvis permeabilitet («Permeability and Stress State») og forbedret oljeutvinning («Understanding EOR Mechanisms»).

Ved ConocoPhillips' kontorer i Tananger jobber det rundt 1000 ansatte, men dette lunsjforedraget var hovedsakelig rettet mot geologene og fysikerne i selskapet.

Populærvitenskap vs. akademia

Som PhD-studenter ved Det Nasjonale IOR-senteret er både Kallesten og Minde vant til å presentere sitt arbeid for ulike målgrupper.

– Under presentasjoner som dette er det viktig å ikke bli for opphengt i de vitenskapelige detaljene. Samtidig bør presentasjonen ikke bli for populærvitenskapelig. Du må legge deg et sted midt imellom, sier Mona Wetrhus Minde.

Interessert publikum

Både Kallesten og Minde er takknemlige ovenfor ConocoPhillips og resten av industripartnerne. Kallesten benyttet anledningen til å takke både brukerpartnerne og sine veiledere på senteret.

Etter presentasjonene fikk de to innspill og spørsmål fra et tilsynelatende interessert publikum. Nå ønsker IOR-senteret å fortsette med lunsjforedragene. Målet er å besøke så mange som mulig av industripartnerne i løpet av det kommende året.

Tekst og foto: Kjersti Riiber