MENY

En erfaring for livet med Gründerskolen i Boston

UiS-student Håvard Askeland fra Etne tilbrakte en sommer med nanoteknologi, kveldsstudier og the American dream i Boston. Der andre studenter ofte må ta til takke med en lite relevant sommerjobb, gir Gründerskolen deg mulighet til å få både oppstartskunnskap og internasjonal arbeidserfaring.

Håvard tar for tiden en master i Økonomi og Administrasjon, samtidig som han allerede er i jobb som finans- og regnskapsanalytiker i Exxon Mobile i Stavanger.

Hjelpende hånd
- Utvilsomt at Gründerskolen gir deg en hjelpende hånd når du skal inn i arbeidsmarkedet. Her får du både et internasjonalt internship samt muligheten å lære entreprenørskap på den amerikanske måten, sier 29-åringen.

Han jobbet fulltid som markedsanalytiker i et nyoppstartet firma innen nanoteknologi. Bedriften spesialiserte seg på et håndholdt røntgenapparat som kunne måle og kartlegge innhold av forskjellige stoffer og elementer i et objekt.

- Selv om jeg var kyndig i markedsanalyse fra før var dette helt nytt for meg og man kan si jeg hadde en bratt læringskurve innenfor nanoteknologi, fortsetter han.

Mange muligheter
Gründerskolen er et samarbeidsprosjekt mellom alle landets universitetet og en rekke høyskoler. Etter et forkurs ved Universitetet i Stavanger har man mulighet å reise ut for å jobbe og studere i San Fransisco, Boston, Houston/Monterrey, Cape Town, Singapore eller Shanghai. Programmet teller 30 studiepoeng og er åpent for studenter fra alle fagretninger.
Mer informasjon om søknad, program og annet finner du på Gründerskolens nettsider.

Onsdag 15.oktober er søknadsfristen for å være med i 2009-programmet.

Husk informasjonsmøtet på Ø-110 i Arne Rettedals hus klokka 11