MENY

– En spennende og annerledes julekonsert

Fredag 16. desember er det duket for universitetets store julekonsert. – Vi kan love en variert og allsidig konsert med alt fra Hollywood-inspirerte julemelodier til utdrag fra Chopin klaverkonsert, forteller medarrangør Per Kristian Svensen.

Bildet viser studenter ved Institutt for musikk og dans i aksjon under julekonserten for to år siden. Studenter ved Institutt for musikk og dans i aksjon under julekonserten for to år siden.

Er det en kveld du bør sette av i desember måned, er det definitivt fredag 16. desember. For når klokka slår 19.30 denne kalde vinteraftenen, står studenter og ansatte ved Institutt for musikk og dans (IMD) klare til å underholde, begeistre og målbinde sitt publikum under universitetets helt egne julekonsert

Vil vise bredden

Universitetets julekonsert viser et tverrsnitt av Institutt for musikk og dans’ virksomhet, ifølge Per Kristian Svensen, som er av flere som sitter i komiteen og er med å arrangere julekonserten.

– Instituttet ønsker å vise frem bredden i sin virksomhet ved å involvere alle fagseksjoner i en konsert som garantert vil sette publikum i den rette julestemningen, forteller han.

Kveldens program består av spesialkoreografert dans av Rui Lopes Graça for Bjergsted danseensemble og strykeorkesteret 1B1, utdrag fra Chopins klaverkonsert nr. 1 med solist Zicheng Huang, «Swinging Christmas» med Bjergsted jazzensemble, utdrag fra Nøtteknekkeren av Tsjajkovskij, Hallelujakoret fra Händels Messias med sangere fra instituttet og Stavanger katedralskole MDD, allsang og mye mer.

Førjulsgave til byen

Universitetets julekonsert er gratis, og vil foregå i St. Petri kirke i Stavanger. Svensen forteller at konserten er Universitetet i Stavangers førjulgave til byens befolkning. 

– Publikum kan forvente seg en spennende, variert kvalitetskonsert med innslag fra både klassisk, jazz og dans. Vi har satt sammen et variert og spennende program, med samarbeid på tvers av de ulike avdelingene. Dette blir uten tvil en variert og allsidig konsert. I år har vi også valgt å gi denne konserten som gave til Stavanger by, og det betyr at konserten er gratis og åpen for alle, sier han.

Hele konserten vil avsluttes med hallelujah-koret fra Händels Messias. Her vil også elever fra Stavanger katedralskole MDD være med som forsterkning i koret. Ta med deg venner og bekjente på denne konserten, og nyt opplevelsen, oppfordrer Svensen.


Tekst: Maria Gilje Torheim
Foto: Morten Berentsen