MENY

EnB1 med Numusic-konsert

UiS-studenter og profesjonelle utøvere spiller musikk av Numusics festivalkomponist Martin Matalon i St. Petri kyrkje, fredag 23. september kl. 20.00.

Martin Matalon er invitert som Composer in Residence i forbindelse med Numusic festivalen 2011. Den argentinske komponisten har i en rekke verk arbeidet i skjæringsfeltet mellom akustiske instrumenter og elektronikk, og vist en særlig interesse for musikk til stumfilm. Matalons musikk blir presentert gjennom fem konserter under Numusic, i perioden 20. september til 6. oktober. Komponisten er selv til stede i Stavanger.

Musikk for cello
På programmet står blant annet Matalons verk ”Del Matiz al Color” med åtte celloer. Celloen som instrument er rik på klanglige og dynamiske muligheter. Åtte av dem gir selvfølgelig fler. Det er dette som har inspirert komponisten når han skrev ”Del Matiz al Color”. Her tar han i bruk mange av de klangmuligheter og spilleteknikker som instrumentet byr på. Sammen med en sterk og tydelig rytmisk struktur gir verket et innblikk i en rik verden av klang og puls og gjennomfører et sterkt forløp gjennom ulike strukturer og verdener av klang, heter det i omtalen av verket.

EnB1 spiller også J.S. Bachs Concerto in c-moll for obo, fiolin og orkester, BWV 1060. Ensemblet spiller under ledelse av UiS-professor Jan Bjøranger.

Les mer på Numusics nettsider