MENY

EnB1 spiller under 2008-åpningen

Ensemble Bjergsted 1 deltar på lørdagens åpning av Stavanger 2008. Først under selve åpnningsseremonien, med kongeparet til stede, og deretter på konserten som arrangeres i St. Petri kirke.

Ensemble Bjergsted 1 (EnB1) er et samarbeid mellom de etablerte og de unge musikkmiljøene i Stavanger. Med utspring i Institutt for musikk og dans samles musikere fra Stavanger Symfoniorkester, lærere og studenter fra IMD og fra kulturskolene, samt andre profilerte musikere med tilknytning til regionen.

I følge professor Jan Bjøranger ved IMD får orkesteret en prominent plass under åpningen av Stavanger 2008 lørdag 12. januar gjennom både å delta under åpningsseremonien i Stavanger Konserthus klokken 12 og senere under den klassiske konserten i St.Petri kirke klokken 21.

Stavanger 2008 åpnes offisielt i konserthuset om formiddagen med kongeparet og 1000 inviterte gjester. Det er kong Harald som skal «klippe snoren» for arrangementet hvor også kultur- og kirkeminister Trond Giske er til stede.

St. Petri kirke samarbeider med Kammermusikkfestivalen om lørdagens konsert med Grieg trio, Ensemble Bjergsted 1 og Hans Kristian Kjos Sørensen.

Les mer om åpningen av Stavanger 2008!

Les mer om konserten i St. Petri kirke!