Engasjerte ungdommer på forskertorg

Forskningsdagene er i full gang, og på UiS vrimlet det i dag av ivirge ungdomsskoleelever som ville vite noe om alt fra kreftforskning til DNA-analyse og svare på spørsmål om vann og avløp hos Ivar.

Hele 160 ungdomsskoleelever var innom Kjølv Egelands hus i dag, på skoletorget som arrangeres som en del av Forskningsdagene.

Det var engasjerte 10-klassinger som lurte på alt fra hvordan en farskapstest taes og analyseres, til hvordan kreftceller vokser og hvordan UiS-studenter har klart å bygge en racerbil.
Også standen til Statoli så ut til å være populær, og elevene

Ilse Roos som er ansvarlig for skoletorget er fornøyud med engasjementet, og ansvarlig for forsknignsdagene i Rogaland, Suvada Veledar ved UiS, er glad for at årets forskningsdager endelig er igang.

De som hadde stand på skoletorget UiS var Statoil, Ivar, Oljemuseet, Vitenfrabrikken, Stavanger Universitetssjukehus, Formula student team UiS, Gena – institutt for DNA-analyse, Institutt for kultir og språk (UiS), Universitetsbiblioteket, Enter og institutt for data og elektronikk ved UiS.

I morgen blir det stort forskertorg i Stavanger sentrum, med 14 ulike stands. For første gang vil det også bli to foredrag/bokpresentasjon på selve torget.

«Refleksjoner om sorg - det ugjenkallelig» Forskere Marie Smith-Solbakken og Hans-Jørgen Wallin Weihe kommer snart ut med boken "Sorg". Her tar de for seg sorg som en allmennmenneskelig eksistensiell utfordring.

Fartein Valen-Sendstad: «Nytt fra Galilea på Jesu tid!» De fleste av oss har et eller annet bilde av landet og folket der Jesus gikk rundt, forkynte og tok seg av folk. Vi fikk det på søndagsskolen og barneskolen. Ofte - et romantisk bondeland – langt borte fra byer og sivilisasjoner. Stemmer det med arkeologisk og historisk forskning?