Entreprenører fikk gode råd fra MIT-professor

Handelshøgskolen ved UiS var nylig vertskap for 89 deltakere fra start-ups, vekstbedrifter, studenter og det regionale virkemiddelapparat under MIT Reap Entrepreneurship Summer School.

Professor Bill Aulet i aksjon blant ivrige entreprenører Professor Bill Aulet i aksjon blant ivrige entreprenører

Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger har vært vertskap for MIT Reap Entrepreneurship Summer School som ble ledet av professor Bill Aulet, direktør for Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship.

Deltakerne, fra Kristiansand i sør til Ålesund i nord, har gått gjennom fire intense dager med opptil 10 timer undervisning per dag, fått en grundig gjennomgang fra en bedrifts oppstart til vekst gjennom den vel utprøvde metoden som Bill Aulet har vært med å utvikle.

Deltakerne fikk merke Bill Aulet sitt positve engasjement og tempo i beste MIT-stil.

– Det er mange gode regionale krefter som har vært med å få til denne samlingen og det viser at Stavanger-regionen har drivkrefter og stå-på folk som virkelig er med å skape vekst og muligheter både for potensielle nye og ekstisterende bedrifter, sier Birger Haraldseid fra Greater Stavanger.

Nyttig

– Dette har vært enormt nyttig og inspirerer meg til fortsatt innsats og stor tro på egen bedrift, sier Steffen Borgersen fra Hentepant, som er en av de unge nye entreprenørene som deltok på samlingen.

Næringsforeningen i Stavanger i sitt nyhetsmagasin Rosenkilden, har laget sak om samlingen og siterer Wenche Uksnøy fra Ålesund, som representerer Ålesund Kunnskapspark og GCE Blue Maritime:

– Vi bruker MIT Entrepreneurship-metodikken i vår klynge- og vekstprogram, og det er meget interessant å høre Bill Aulet provosere frem mange sider av en sak, i helt konkrete situasjoner hvor man står overfor veivalg, sier Uksnøy.

Her er lenke til hele saken i Rosenkilden: Yes we can!

MIT Entrepreneurship Summer School har foregått i regi av Handelshøgskolen ved UiS fra mandag 20 til torsdag 23 mai. Her er lenke til programmet