MENY

- Et skup for UiS

På onsdag holdt den verdenskjente professoren Janice Morse foredrag ved UiS. Det falt i smak blant studentene.

- Dette er utrolig inspirerende. UiS har virkelig gjort et skup ved å få tak i en såpass kjent dame, sier doktorgradsstipendiatene Kristine Rørtveit og Sevald Høye.

Begge har møtt opp i Kjell Arholms hus for å høre Janice Morse snakke om forskningsmetoder og holde work shop. Morse er professor i sykepleie ved Universitetet i Utah og har forsket og undervist i en årrekke. Hun har skrevet flere bøker og artikler om både sykepleie og antropologi, så det var ingen lettvekter som valgte å forelese en hel dag for UiS-studentene.

Mixed-Methods

Morse deltok også på den helsefaglige konferansen ved UiS tidligere denne uken, og hadde ingenting imot å bli en ekstra dag. Professoren foreleste om forskningsmetoder, såkalte "Mixed-Methods Design".

- Det er viktig for studentene at de bruker nøyaktige metoder når de skal gjøre egne forskningsarbeider. Mange gjør feil når de henter inn og analyserer data, men med dette foredraget håper jeg studentene vil oppdage gode og enkle måter å forske på, sier Morse.

Betydningsfullt

Førsteamanuensis Bjørg Karlsen synes det er positivt at Morse tok seg tid til å bli ekstra lenge på UiS.

- Hun er verdenskjent innen sitt felt, og det betyr mye for instituttet og universitetet at hun er her. Metodene hennes er litt uvanlige, så det er spennende å få høre hvordan hun arbeider, mener Karlsen.

Også doktorgradsstipendiatene Rørtveit og Høye ser frem til å dykke ned i Morses faglige verden.

- Jeg bruker ikke hennes metoder ennå, men det kan jo være jeg kommer til å gjøre det senere. Det er uansett interessant å høre henne her i dag og jeg gleder meg til å få stille henne spørsmål og få diskutert litt, sier Høye.