EU-utstilling på UiS

Mandag åpner utstillingen ”Hei! Dette er Europa”, som har til hensikt å gjøre EU mer kjent. Utstillingen arrangeres av den tyske ambassaden i samarbeid med UiS og vises i foajeen i Arne Rettedals hus på campus.

Tyskland har for tiden formannskapet i EU og den tyske ambassaden har i den anledning laget en utstilling som skal gjøre EU mer kjent og peke på unionens mål og fordeler.

Ved hjelp av store plakater formidles blant annet budskap om EU som et fredsinitiativ og en arena for samarbeid og utveksling.

- Formålet med utstillingen er å bevisstgjøre publikum om EUs mangfoldige og positive arbeid og å gi eksempler på dette, sier universitetslektor Ulf Schöne ved Institutt for kultur- og språkvitenskap, UiS.

Arena for diskusjon
Schöne forklarer at standpunktet i utstillingen er tydelig, men tror at alle har glede av å få mer kunnskap om EU.

- Universiteter er en arena for diskusjon. Selv om ikke alle støtter opp om EU, er det viktig å tolerere unionen og kunne snakke om den, sier Schöne.

”Hei! Dette er Europa” har tidligere vært vist i Oslo, Bergen og Trondheim.

Besøk fra ambassaden
Mandag kommer Tanja Knittler, leder for kulturavdelingen ved den tyske ambassaden, til UiS for å åpne utstillingen.

Arrangementet begynner klokken 12.15 i foajeen i Arne Rettedals hus og er åpent for alle.