Farsund-delegasjon på UiS

11 lærere fra Farsund barne- og ungdomsskole fikk en grundig innføring i realfagstilbudet på UiS i dag. Farsund-lærerne er på en to dagers tur til Stavanger-regionen og skal i tillegg innom Vitensenteret, OLF, NOFO og Statoil.

- Vi merker en økende interesse for realfag blant elever i Farsund, sier leder for gruppen Glenn Bjørnestad. Besøket kom i stand med velvillig sponsing på kr 25.000 fra en større lokal bedrift.

- Vi var tidligere i dag på Vitensenteret i Sandnes og er nysgjerrig på hva UiS kan tilby innen utdanning i realfag, sier Bjørnestad. Spesielt i videregående skole har vi registrert økende valg av realfag. På den bakgrunn er Universitetet i Stavanger interessant.

Under oppholdet på UiS fikk Farsund-delegasjonen en innføring i studietilbudene i teknologi- og realfag av rådgiver Bodil Heskestad, Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet, og rådgiver Egil Svela i Strategi- og kommunikasjonsavdelingen.

Etter presentasjonen om studiene var de 11 lærerne med på en universitetsvandring som inkluderte orienteringer om kjemi/biologi, petroleumsteknologi og medisinsk teknikk og utdanninger i helse- og sosialfag, lærerutdanning og Norsk hotellhøgskole – Institutt for økonomi og ledelsesfag.

Farsund-lærerne som kom med rektor Oddvar Isaksen i spissen har undervisningskompetanse i matematikk, natur og miljø på barneskolen, og matematikk, biologi, kjemi, fysikk og geografi på ungdomstrinnet.