Feiret den internasjonale byen

329 nye studenter fra 59 forskjellige nasjoner var samlet da ordfører Christine Sagen Helgø inviterte utenlandske studenter til Ledaal.

Ordføreren ønsket velkommen til Norge og Stavanger. I sin tale takket hun studentene for valget av Stavanger og Norge som studiested.

- Vi setter pris på hver student som kommer til Stavanger. Arbeidsmarkedet i regionen er et av Europas raskest voksende, og da trenger vi talenter. Du kan bidra i regionen med viktig kompetanse og arbeidskraft. Du kan også gi oss impulser, med din kultur og dine meninger, sa Sagen Helgø til studentene.

Mange nasjonaliteter
Nesten 20 prosent av Stavangers befolkning har sitt opphav i et annet land enn Norge, og kommunen har nettopp passert 174 nasjonaliteter som jobber og bor her.

Mottakelsen er en videreføring av et initiativ fra tidligere ordfører Leif Johan Sevland. Høsten 2011 inviterte han en person fra hver nasjonalitet som er representert i Stavanger til Ledaal, og samlet personer fra i alt 123 land.
Christine Sagen Helgø har dette året valgt å invitere nyankomne utenlandske studenter. Ved UiS og Misjonshøgskolen er det til sammen 329 nye studenter fra 59 forskjellige nasjoner som har valgt Stavanger som studiested. En person fra hvert land har fått invitasjon til Ledaal.

UiS-rektor Marit Boyesen og universitetsdirektør John B. Møst deltok også på samlingen på Ledaal.

Tekst: Thomas Bore Olsen (Stavanger kommune)
Foto: Asbjørn Jensen (UiS)