MENY

Filmpris til tidligere UiS-studenter

På den aller første kortfilmfestivalen på KinoKino i helgen var det to tidligere fjernsynsstudenter ved UiS som fikk studentprisen for sin film, Helt Kongle.

Med kortfilmen Helt Kongle gikk Kai Remi Hagen og Atle Bråthen helt til topps under årets kortfilmfestival Kort på KinoKino i Sandnes. Filmen, som ble laget til deres avsluttende eksamen i vår, fikk en veldig god mottakelse under filmgallaen lørdag 4. desember, melder smis.no

- Det er selvsagt veldig artig å vinne pris og få så god tilbakemelding fra jury og publikum. Helt fantastisk, sier Hagen til Studentmediene i Stavanger etter utdelingen.

I filmen møter du en reporter og en fotograf som lager et tv-program som heter Fjernsynssirkuset. I programmet reiser tv-teamet rundt og intervjuer personer med sære interesser. Etter hvert kommer tv-teamet også til en mystisk bygd hvor alle innbyggerne er identiske, både hva gjelder utseende og tankegang.

I sin begrunnelse for prisen skryter juryen uhemmet av filmens tekniske kvaliteter og gode, uforutsette tvister.

- Det som tok oss litt på senga og virkelig ga oss wow-effekten med denne filmen, var filmens tekniske løsninger. Den har et innmari høyt teknisk nivå og de effektene som filmen bruker er på en måte helt usynlige og fantastiske, samtidig som de er kompliserte og inngår i filmen på en helt normal måte, forteller jurymedlem Ingrid Dokka til smis.no

Les mer om prisvinneren på www.smis.no