Finaleplass og hederlig omtale til nettstudium ved UiS

Studietilbudet ”Kom la oss danse” på 30 studiepoeng, som er et samarbeid mellom UiS og Høgskolen i Bergen, fikk finaleplass og hederlig omtale på Nettverksuniversitetet (NVU) sin årlige nettlæringskonferanse i forrige uke

Konferansen ble arrangert ved Høgskolen i Bergen og hadde nærmere 100 deltakere. Her ble det for første gang utdelt en nasjonal e-læringspris med det formål å fremme og belønne arbeid med e-læring i høyere utdanning.

Prisen på 50.000 kroner gis "enkeltpersoner eller grupper som på en fremragende måte har frembrakt ny kunnskap om e-læring eller tatt i bruk e-læring på innovative måter".

Prisen ble vunnet pga årelangt og omfattende internasjonalt forskningsarbeid om e-læring, av NKI Nettskolen v/professor Morten Flate Paulsen.

I tillegg til vinneren var det imidlertid tre andre nominert som finalister. En av disse finalistene var et studietilbud på 30 studiepoeng fra UiS i samarbeid med Høgskolen i Bergen: ”Kom la oss danse”, et multimediebasert etter- og videreutdanningstilbud for lærere. Hovedaktører i dette utviklingsarbeidet er førsteamanuensis Åse Løvset Glad, HiB og Siril Ravndal Grude, Petter Mordt og Arne Thomas Lund Nilsen som alle tre er multimedieutviklere/tekniske designere ved UiS (NettOp UiS).

Utviklingen av studiet fikk i utgangspunktet økonomisk støtte fra SOFF/Norgesuniversitetet, og med FLEKS som prosjektleder gjennomfører nå det andre studentkullet studiet som ledd i Kunnskapsløftet.