Finn E. Kydland foreleste for UiS-studenter

Både ansatte og studenter lyttet interessert da Nobelprisvinner i økonomi Finn E. Kydland foreleste om konjunkturteori på Universitetet i Stavanger i går.

- Det er andre gang jeg holder en forelesning her og jeg liker godt å komme tilbake hit, sier professor Finn E. Kydland.

Kydland var denne uken på UiS for å ha samtaler med kolleger ved NHS - Institutt for økonomi- og ledelsesfag hvor han er tilknyttet som professor II i makroøkonomi. I anledning besøket holdt han et åpent foredrag om konjunkturteori.

Kydland snakket blant annet om hva konjunkturer er og om de dominierende referanserammene i makroøkonomi. Han fikk flere spørsmål fra studenter og ansatte som var møtt frem.

Spennende miljø
 - Det har vært noen interessante dager her på UiS, og jeg synes det er et spennende økonomimiljø her, sier Kydland som gjennom sin professor II - stilling vil være på universitetet et par ganger i året.

Kydland fikk Nobelprisen i økonomi i 2004 sammen med Edward Prescott, for deres "bidrag til dynamisk makriøkonomisk teori; den økonomiske tidskonsistens og konjunkturenes årsaker".

Finn E. Kydland er bosatt i Vancouver i Canada, men kommer opprinnelig fra Ålgård i Gjesdal kommune. Han er også utnevnt til æresdoktor ved Universitetet i Stavanger.