Formidlingsprisen til Per Dahl

Per Dahl er tildelt Stavanger Forums Formidlingspris 2006.

I juryens begrunnelse står det at Dahl er blant dem som alltid har prioritert formidling. Han henvender seg til et bredt publikum, og bruker flittig pennen til å knytte Universitetet i Stavanger sammen med omverdenen, skriver juryen. Prisvinneren tilhører også et institutt og et miljø som i en helt særegen grad har tatt oppgaven med å være synlig i bybildet, i regionen og i de nasjonale debattene. Hele tiden med stor faglig tyngde.

- Universitetets viktigste oppgave i tillegg til undervisning og forskning, er formidling. Derfor er denne prisen veldig viktig, sa en glad Dahl.

Per Dahl disputerte i november i fjor for dr.philos-graden ved Universitetet i Stavanger med avhandlingen ”Jeg elsker Dig! Lytterens argument. Grammofoninnspillinger av Edvard Griegs opus 5 nr.3.”. Dette var den første dr.philos. ved Universitetet i Stavanger. Han kartla her 318 innspillinger av Griegs mest innspilte sang, Jeg elsker Dig. Dahl har vært tilknyttet musikkonservatoriet i Stavanger siden 1979, og var rektor ved Høgskolen i Stavanger i perioden 2000-2003.

Formidlingsprisen, den ellevte i rekken, ble overrakt under semesteråpningen i Tjodhallen i dag av Hallvard Ween, administrerende direktør i Stavanger Forum.

Nett-tv: Jeg elsker Dig!  - Per Dahls analyser av Griegs sang

Dr. philos med kjærleikserklæring (fra UniverS nr 4 2006)