Første BLÅ TRÅ-konsert i kveld

Onsdag 19. september er Magnus Rød Haugland Kvartett første jazzband ut i høstens rekke med BLÅ TRÅ-konserter.

Musikerne i kvartetten til Magnus Rød Haugland er alle studenter, Magnus og saksofonist Arild Hoem tar sin videreutdanning ved UiS ved Institutt for Musikk og Dans. Pianisten i kvartetten Henning Rød Haugland er tilbake i Stavanger etter utenlandsopphold i Danmark og Brasil med utdanning fra Rytmisk Musikkkonservatorium i København, mens trommis Dag Magnus Narvesen i høst startet sin videreutdanning ved den velrenommerte Jazzlinja i Trondheim.

Alle musikerne i bandet har spilt med hverandre i flere ulike settinger, men denne konstellasjonen er forholdsvis fersk og bandet holder en av sine første konserter på BLÅ TRÅ onsdag kveld. Magnus Rød Haugland kvartett spiller moderne akustisk musikk med et vidt spekter av referanser fra musikk som jazz, pop og folkemusikk. Det fremføres hovedsaklig egenkomponert materiale.

Etter konserten legges det opp til jamsession med Eva Bjerga Haugen som jamvert.

BLÅ TRÅ er et samarbeid mellom Stavanger Jazzforum, Universitetet i Stavanger og de videregående skolene i distriktet som har jazz som tilbud. BLÅ TRÅ er en konsert- og workshopserie rettet mot fortrinnsvis unge musikere i regionen, men det er åpent for alle. Intensjonen med BLÅ TRÅ er et ønske om å utvikle det unge og voksende jazzmiljøet i regionen samt stimulere det allerede etablerte improviserende musikkmiljøet.

Lærerstaben ved Institutt for musikk og dans, som står bak BLÅ TRÅ, ble i august tildelt årets Læringsmiljøpris ved UiS.

Det startet opp i vår, med fem workshops med konserter, samt en rekke studentkonserter med jamsession.

Konserten finner sted på Sting Nere og starter kl. 21.00

Magnus Rød Haugland Kvartett + jamsession
Arild Hoem – sax
Henning Rød Haugland – piano