MENY

Første spadestikk for nytt sykehus på Universitetsområdet

I dag var helseminister Bent Høie på Universitetsområdet for å ta første spadestikk for det nye sykehuset.

Gravemaskin i aksjon. Mange skuelystne var til stede da helse- og sosialminister Bent Høie og leder for ungdomsrådet Annelin Festervold, fikk æren av å styre spakene i gravemaskinen som startet arbeidet med det nye sykehuset.

I dag startet arbeidet med byggingen av det nye sykehuset, som ligger nedenfor Innovasjonspark Stavanger og Arkivenes hus på Campus Ullandhaug. Sammen med Annelin Festervold, som leder ungdomsrådet, satt helseminister Bent Høie ved spakene på gravemaskinen som skulle ta de første spadestikkene. 

Åkeren som nå blir gravd opp, vil bli erstattet av et 100 000 kvadratmeter stort sykehusbygg. 

Til stede var blant annet Stavangers ordfører, Christine Sagen Helgø, fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal og styret i Helse Stavanger, ledelsen ved sykehuset, brukerutvalget og ungdomsrådet i Helse Stavanger.

Økt helsesamarbeid

Til stede var selvfølgelig også Marit Boyesen, rektor ved Universitetet i Stavanger, som ser fram til 2023 når første byggetrinn skal stå klart.

– At det nye sykehuset blir etablert her på Ullandhaug betyr mye for å videreutvikle våre helsefaglige utdanninger og vår helseforskning og -innovasjon sammen med Stavanger universitetssjukehus, sier Boyesen.  

Nye SUS vil ligge på det som fikk navnet Universitetsområdet i 1966 da sentrale politikere i Stavanger satte seg et høyt mål og vedtok å regulere 1300 dekar på Ullandhaug til et universitetsområde. 

På nettsidene til Helse Stavanger kan du lese fakta om det nye sykehuset