Fra Nittedal til UiS

Videregående elever kom reisende fra nært og fjernt i anledning Åpen dag på campus. Marius Jensen (18) kom helt fra Nittedal for å få et innblikk i hvordan det er å studere ved UiS.

Marius Jensen sitter i trappen utenfor inngangen til Norsk hotellhøgskole ved UiS.

Jensen er avgangselev ved Bjertnes videregående skole i Nittedal. Han hørte først om UiS under skolebesøkene, hvor studentambassadører fra universitetet reiser rundt på videregående skoler for å fortelle om de ulike studietilbudene. I ettertid har Jensen søkt mer informasjon på nettsiden til UiS, men det gikk ikke lang tid før han bestemte seg for å ta turen til Stavanger.

– Jeg hadde lyst til å besøke UiS på Åpen Dag, for å få mer informasjon om universitetet og de ulike utdanningene, sier Jensen.

Håper på studieplass ved UiS
Jensen er én av mange avgangselever ved videregående skoler, som denne våren skal søke høyere utdanning. Han har tidligere gått to år bygg- og anleggsteknikk, men valgte å ta påbygg for å få generell studiekompetanse slik at han kunne studere videre. Jensen forteller at han er veldig klar for å begynne å studere til høsten, og at han håper på å få studieplass ved UiS.

– Jeg satser på å søke på UiS, jeg må bare bestemme meg for hvilken studieretning jeg vil gå. Det er så utrolig mange forskjellige studietilbud, så det er vanskelig å velge, sier Jensen.

God pekepinn
Jensen hadde på forhånd sett seg ut ulike utdanninger som han ønsket å få mer informasjon om på Åpen dag. Han har blant annet vært på studiepresentasjoner for hotell og reiseliv, ingeniør og sivilingeniør og snakket med representanter for helse- og sosialfag. Han synes omvisningene og presentasjonene har gitt en god pekepinn på utdanningsløp og fremtidige jobbmuligheter ved de ulike utdanningene. Han er fremdeles usikker på hva han skal søke, men har i løpet av dagen utpekt seg noen studier som virker særlig interessante.

– Jeg kan gjerne tenke meg å søke hotell- og reiselivsledelse. Jeg tror det kunne vært veldig spennende å jobbe med, sier Jensen.

Jensen tror det blir en stor overgang å gå fra videregående skole til universitet. Han regner med at det må investeres mer tid i skolearbeid, men ser likevel frem til å bli student fordi da vil han få mulighet til å være mer selvstendig.

– Jeg har hørt at man har mye større frihet som student, men med det følger også et større ansvar, sier Jensen.

– Norges beste by
Jensen ønsker å flytte til en ny by når han skal studere, for å få nye impulser og bli kjent med nye folk. En stor grunn til at han ønsker seg til UiS, er fordi han har inntrykk av Stavanger som en veldig fin studentby, med mange muligheter.

- Pappa sier at Stavanger er Norges beste by. Det virker som et utrolig koselig sted å studere, og du har tilgang på alt du trenger som student, sier Jensen.

Åpen dag går mot slutten, men det er Jensens første besøk til Stavanger, og det er derfor fremdeles mye han ønsker å se før han reiser hjem til Nittedal. Han passet derfor på å bestille et fly med sen avgang, slik at han kunne få anledning til å oppleve Stavanger sentrum.

– Resten av dagen skal jeg bare ta meg tid til å gå rundt i Stavanger og bli kjent med byen. Det er jo så fint vær, så det blir nok veldig bra, avslutter Jensen.

Les mer om studietilbud ved UiS.

Tekst og foto: Camilla Brandt