Fullt hus på Åpen dag

Det vrimlet av framtidige studenter på Åpen dag ved Universitetet i Stavanger. De besøkende kunne blant annet se en "operasjon", det var røyk og flammer og roboter, smaksprøver og mange spennende foredrag på campus.

Åpen dag på Universitetet i Stavanger.

OPERASJON: Til høsten kan du ta en master i sykepleie ved Universitetet i Stavanger. Her viser Ragna Kleppe (t.v) og Ida Mykkeltveit (t.h) Sola-elevene Sunniva Røyneberg og Mari Engen hvordan en operasjon kan foregå.

Sunniva Røyneberg og Mari Engen fra Sola videregående lurer begge på om sykepleier er et yrke for dem. På Åpen dag på Universitetet i Stavanger fikk de blant annet demonstrert noe av det en operasjonssykepleier gjør.
- Vet dere hvilke instrument dere må ha klare hvis det har vært en trafikkulykke, spør jentene.
- Stort sett vet vi det. Som sykepleier har man gode rutiner og man får mye erfaring, svarer Ragna Kleppa og Ida Mykkeltveit, som begge underviser på sykepleierutdanningen.

På UiS kan du fra høsten ta en mastergrad i sykepleie med spesialisering i anestesi-, intensiv- eller operasjonssykepleie.

- Kjekt tilbud
Therese Tytlandsvik går i andre klasse på Strand videregående, hun har reist til Universitetet i Stavanger sammen med tre klasser fra sin skole til Åpen dag på UiS.
- Jeg har lyst til å bli sykepleier og tenker å studere her, sier hun.
Hun syns det er kjekt å få en smakebit av universitetet og syns Åpen dag er et supert tilbud til skoleelever. På Åpen dag fikk hun prøvd seg på hjerte-lungeredning under kyndig veiledning av universitetslektor Torunn Strømme.

- Helt konge på UiS
teknisk-naturvitenskapelig fakultet var blant annet Amund Søyland interessert i å lære mer om de ulike ingeniørutdanningene ved UiS. Han skal begynne på forkurs til ingeniørstudiet til høsten, og vurderer både elektoringeniør og maskiningeniør videre. Og Søyland har aldri vært i tvil om at han skal begynne å studere ved UiS.
Han gransker blant annet bacheloroppgaven til ingeniørstudentene Elisabeth Johansen, Birthe Zahl Serigstad, Morten Immerstein og Bjørnar Bårdsen. Siden januar har de jobbet med å lage en minimodell av et pakkeri, som pakker og kutter ost.

Lars Petter Stendal er fjerdeårsstudent ved lærerutdanningen ved UiS, og han serverer nystekte muffins til framtidige superlærere.
- Det er helt konge å studere på UiS. Jeg skal faktisk studere ett ekstra år, til høsten skal jeg studere samfunnskunnskap, sier Stendal.

Mange besøkende
Åpen dag på Universitetet i Stavanger holdes i mars hvert år. Da viser fag- og studentmiljøene seg fram for over 2000 besøkende. Det er demonstrasjoner med røyk og flammer, roboter som går rundt, du kan prøve hjerte-lungeregning og se hvordan en sykepleier jobber under en operasjon, og høre mer om alle de spennende studiene UiS tilbyr.

I tillegg til ulike stands, omvisninger og smakebiter av både muffins, smalahove, vafler og sjokoladekake, ble det holdt en rekke foredrag av både UiS sine egne forskere og studenter.

Norsk hotellhøyskole foredro over temaet «Hodet som mat eller avfall», mens de framtidige studentene fikk smake smalahove. På ingeniørstudiene fortalte studentene selv om hvordan de har bygget en formel 1-bil og en CNC-fresemaskin. Praksislærer Gerd Inger Moe fra Smeaheia skole fortalte entusiastisk om jobben som matematikklærer i grunnskolen og Anne Kalvig holdt et foredrag om sjamanisme og spiritisme i dag.

Les mer om flere studietilbud ved Universitetet i Stavanger.

Åpen dag på Universitetet i Stavanger

Kommende UiS-student Amund Søyland tar en titt på bacheloroppgaven til ingeniørstudentene Elisabeth Johansen, Birthe Zahl Serigstad, Morten Immerstein og Bjørnar Bårdsen (ikke på bildet).