MENY

Gå matløypa på Ullandhaug!

Ta med familien og opplev mat-mangfoldet på Ullandhaug! Lær om jernaldermenneskenes ernæring, økologisk dyrking, nyttevekster, hva som gjør maten holdbar og mye annet. Fem steder på Ullandhaug byr på aktiviteter og smaksprøver i anledning Forskningsdagene. Søndag 27. september kl. 12–16.

Folk og fe kan spise seg fra sted til sted, og samtidig gå tur! Matløypa byr på forhistorisk, økologisk, botanisk og til slutt industriell mat - på Jernaldergarden, Økologisk gård, Botanisk hage og Måltidets hus. Dessuten blir det vafler og miniforedrag i kafeen på Ullandhaugtårnet. Arrangementet er gratis og er på lag med værgudene. Måltidets hus åpnes for første gang for publikum, med omvisninger, miniforedrag og smaksprøver.

Dette er siste dagen hvor Jernaldergarden holder åpent for publikum i år. Husfruen byr på lam i kokegrop, miniforedrag om mat i forhistorien ved arkeolog Olle og Hafrsfjordvikingene i kamp.

Ruten er velegnet for apparaturer med hjul, være seg sykler, rullestoler eller barnevogner. Kommer du med bil anvend parkeringsplassene på UiS (gratis parkering).
Fullstendig program for matløypa

Forskningsdagene 19. - 27. september 2009
Forskningsdagene er en nasjonal, årlig festival der alle typer forsknings- og kunnskapsbaserte virksomheter i regionen inviteres til å vise sin forskning til folk flest. Arrangementet favner fra foredrag, demonstrasjoner og debatter til revyer, forskningstorg og konkurranse. For mer informasjon om Forskningsdagene i Stavanger og Sandnes: 
http://www.uis.no/nyheter/article16582-12.html