Godt besøk på utdanningsmessen

15000 elever vil i løpet av tre dager besøke Utdanningsmessen i Stavanger.

Denne uken er utdanningsinstitusjoner fra hele landet på plass i idrettshallen i Stavanger for å informere om sine studietilbud. Elever fra hele fylket busses til messeområdet.

Ole Erik Vestøl Endrerud og Christer Eiken fra Sirdal Videregående skole har så godt som bestemt seg. De er på dagstur til Stavanger.

- Det blir nok petroleum eller offshore-fag på oss, vi synes matte og realfag er kjekt. I tillegg er det godt betalte yrker og lett å få jobb, sier Ole Erik.

Stor etterspørsel
De to guttene er ikke alene om å interessere seg for ingeniørfagene ved Universitet i Stavanger, som ifjor kunne vise til svært gode søkertall til disse fagene.

- Vi merker at det er enda flere som spør etter ingeniørutdanningene. Dette henger nok mye sammen med et godt arbeidsmarked og en langsiktig satsing fra oss og næringen, sier rådgiver Egil Svela ved UiS.

Universitetet i Stavanger har stor interesse på hjemmebane, men også andre steder i landet.

- Vi har mange lokale søkere her i Rogaland og vi merket et ekstra stort trykk her på Stavanger-messen, men også ved utdanningsmesser andre steder i landet er det stor interesse for studietilbudene ved UiS, sier Svela.

UiS deltar på utdanningsmesser i hele landet, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør.

Mange benyttet langdag
Utdanningsmessen i Stavanger foregår i tre dager, med langåpent første dagen.

- Jeg er spesielt fornøyd med vårt tilbud til foreldre om langåpen dag på onsdagen, og det er stadig flere som benytter dette tilbudet,  sier messeansvarlig Deb Ims i Stavanger Forum. I går hadde messen åpent til kl 20.30 på kvelden.

Det er fortsatt mulig å treffe Universitetet i Stavanger og andre utstillere på utdanningsmessen, som er åpen:
Torsdag 1. februar, kl 09.00 - 15.00
Fredag 2. februar, kl. 09.00 - 14.00