Godt med sceneskifte

Fra i dag, onsdag 13. mai, har flere studenter og ansatte tilgang til UiS sine bygninger og campus. På morgenkvisten er det litt mer liv på campus enn det har vært de siste ukene, men bare litt.

• IMG_4049.JPG (rw_largeArt_1201).jpg
    Lesesaler har åpnet med begrenset tilgang. Det vil blant annet si at annenhver pult er låst av, slik at 1-metersregelen for avstand opprettholdes. På penthouse-lesesalen på Arne Rettedals hus er det nesten helt tomt.
  • IMG_4062.JPG (rw_largeArt_1201).jpg
    Helt nederst, ved vindusplass, sitter maskiningeniørstudentene John, Simen og Sebastian. - Vi leser til en eksamen vi skal ha på tirsdag. Det er godt å diskutere fag direkte igjen, og ikke via en skjerm. Jeg er dessuten veldig lei av sitte hjemme, sier Simen.
  • IMG_E4033.JPG (rw_largeArt_1201).jpg
    Studentekspedisjonen er åpen igjen og har fått nye glassflater i front.
  • IMG_4015.JPG (rw_largeArt_1201).jpg
    Ute på campus er det fortsatt stille. Kirsebæralleen utenfor Kjell Arholms hus har ventet på bedre tider og varmere temperatur. Nå er det rett før knoppene mister brunskjæret og slipper ut fantastiske rosafarger.
  • IMG_4118.JPG (rw_largeArt_1201).jpg
    På Kjølv Egeland hus er det litt mer lyd i gangene. Kastimian rengjør vinduer med verdens lengste kost og med en utrolig presisjon.
  • IMG_4117.JPG (rw_largeArt_1201).jpg
    Utenfor Dataverkstedet kommer Racin spaserende. Han er på vei til leseplasser i tredje etasje. - Det er utrolig godt med et sceneskifte. Jeg er i innspurten på masteroppgaven min i datavitenskap, sier Racin.
  • IMG_4128.JPG (rw_largeArt_1201).jpg
    I etasjen over sitter doktorgradsstudentene Erik og Daniel og drikker kaffi. – Se på den utsikten! Veldig bra å være tilbake, sier de to.
  • IMG_4082.JPG (rw_largeArt_1201).jpg
    På første plan, i vestfløyen, har Inge og Hilde møte om Skolelaboratoriet. - Her er det fint! Jeg har hatt møter med opptil fem personer her i sofaen og det går helt fint - det er nesten ikke en lyd i hele huset, sier Inge fornøyd.

Les mer om Gjenåpningen av UiS.

Tekst/foto: siri.j.pedersen@uis.no