Gratis skyss til nye studenter fra 82 land

Fredag og lørdag denne uken tar UiS imot alle nye studenter som ankommer Stavanger Lufthavn og tilbyr gratis skyss til studentboliger.

Gratis skyss til nye studenter fra 82 land

– Vi ønsker å gi nye studenter en varm velkomst til byen og universitetet. Vi tilbyr derfor alle som lander på Stavanger Lufthavn fredag og lørdag gratis busstransport, sier Elias Conde Pais, seniorkonsulent ved UiS.

I år starter det 4859 nye studenter ved UiS, det totale antall studenter ved UiS er cirka 12 000.

– 480 av våre nye studentene er internasjonale studenter, av disse kommer flest studenter fra Frankrike, Tyskland, Spania og Iran, sier Pais.

På mandag starter et nytt studieår på Universitetet i Stavanger med offisiell semesteråpning kl. 12.00, seremonien setter også startskuddet for den ukelange Fadderfestivalen - hvor nye studenter blir kjent med medstudenter, forelesere, universitetet og studentbyen Stavanger.

Tekst/foto: siri.j.pedersen@uis.no