Gründer og UiS-student vant iMac

- Jeg har slitt med en 13” Mac i to år nå, så jeg er veldig glad for å vinne en 27” iMac. Den kommer godt med i arbeidet på fotostudioet som jeg startet i fjor, sier den 21 år gamle studenten og gründeren Alexander Solheim.

UiS-konkurransen ”Løser du gåtene?” har pågått siden 6. januar, og i dag ble det klart hvem som stakk av med hovedpremien – en 27” iMac levert av Tell. Konkurransen har gått ut på å løse gåter knyttet til Universitetet i Stavangers studietilbud, for så å få flest mulig stemmer fra sine Facebook-venner.

Alexander Solheim fra Stavanger vant en overbevisende seier med hele 3736 stemmer.
– Jeg ble oppmerksom på konkurransen på UiS sine nettsider og bestemte meg for å delta og gjøre en innsats for å vinne. Jeg var veldig gira på å vinne fordi jeg startet et eget firma i fjor, Studio Solheim, og kunne virkelig ha bruk for en skikkelig Mac i arbeidet, sier Solheim. I tillegg til å drive eget firma er Solheim andreårsstudent året på bachelorprogrammet i økonomi og administrasjon ved Handelshøgskolen på UiS.

– Studio Solheim er en fin måte å kombinere studier og fotointeressen på. Jeg får mye erfaring og får brukt det jeg lærer i økonomiutdanningen som selvstendig næringsdrivende, forteller 21-åringen som allerede har oppdrag nok til at han har ansatt to frilansfotografer. Fotostudioet har spesialisert seg på portretter og bryllupsbilder, men ønsker å jobbe seg mer inn mot bedriftsmarkedet.

Stor mobilisering blant venner og familie
Alexander Solheim har jobbet hardt for stemmene som i dag ga ham en iMac. Han opprettet en Facebook-event som gikk til alle vennene, sendte fellesmeldinger hver dag via Facebook og brukte også FB-chat’en for å sanke stemmer.
-Jeg tror jeg har mistet noen Facebook-venner, sier Alexander med et lite smil. Han innrømmer at folk ble litt leie av hans stadige oppfordring om å stemme på ham. En liten periode ble han til og med utestengt fra Facebook-chat’en.
-Men jeg ga meg ikke – jeg ville virkelig vinne iMac’en. Jeg har fått veldig god hjelp fra familien og svigerfamilien, de er samkjørte og alt fra besteforedre til nevøer og nieser har stemt fast på meg hver dag de siste to månedene.

Det var flere som gjorde en iherdig innsats for å vinne de flotte Mac-produktene fra Tell. Det var usikkert helt frem til siste time hvem som ville ende opp på andreplass. Men det var den 19 år gamle vgs-eleven Marius Aulie fra Notodden som til slutt klarte å hale i land de siste stemmene som ga ham en iPad.

Vellykket konkurranse
Totalt var det 1102 som deltok i konkurransen som genererte hele 27 255 stemmer fra 4077 Facebook-profiler.
Konkurransen har også skapt mye trafikk på www.uis.no. Nettstatistikk viser at de som har vært inne på konkurransesidene, både før og etter, har bidratt til å generere rundt 38 000 sidevisninger, hvorav 14 185 av sidevisningene gikk til Studietilbud.

– Vi er fornøyd med konkurransen, både engasjementet som skapes og trafikken det generer på våre nettsider. Vi tror dette er fin og effektiv måte å synliggjøre UiS og studietilbudet på, sier nettredaktør Hildegard Nortvedt. Hun er også veldig fornøyd med at Tell har sponset flotte premier som gjør det attraktivt å delta i konkurransen, i tillegg til at de tilbyr studentrabatt til alle UiS-studenter, året rundt.