MENY

Håkon Austbø spiller med IMDs symfoniorkester

Gå ikke glipp av fredagens konsert med pianist Håkon Austø og Institutt for musikk og dans (IMD) sitt symfoniorkester. Austbø er internasjonalt anerkjent pianist og professor i klaver ved UiS. På programmet står Ravel, Haydn og Irgens Jensen.

Konserten, som dirigeres av Per Kristian Skalstad, er høstsesongens første orkesterkonsert.

Håkon Austbø feiret sitt 40-års jubileum som pianist i 2004. I over 30 år var han bosatt i Nederland, men flyttet i 2005 tilbake til fedrelandet og turnerer i dag over hele verden som solist og kammermusiker. Han ble professor ved UiS i 2006.

Austbø har en omfattende plateproduksjon bak seg, og har fått Spellemannspriser for utgivelsene Skrjabins klaversonater (SIMAX), franske cellosonater med Truls Mørk (SIMAX), og Messiaens gigantiske syklus Vingt Regards sur l'Enfant-Jésus. I 2003 ble han tildelt Grieg-prisen.

Med utgivelsen Claude Debussy Complete Works for Piano Solo, vol.III, kompletterte Håkon Austbø, som første nordmann, sin innspilling av samtlige verker for klavér solo av Claude Debussy. I sin anmeldelse av den siste Debussy-utgivelsen skriver anmelderen Ivan March i tidsskriftet Gramophone: ”This is splendidly played programme, full of imaginative insights, and Austbø is most naturally recorded”.

Konserten finner sted i Lille konsertsal i Bjergsted, fredag 31. august kl. 19.30.
Gratis adgang

PROGRAM:
Ludvig Irgens Jensen: Pastorale religioso
Maurice Ravel: Klaverkonsert G-dur
Haydn: Symfoni nr. 101 ("Klokken")

IMDs symfoniorkester
Solist: Håkon Austbø
Dirigent: Per Kristian Skalstad