MENY

Har glidd rett inn i studiemiljøet

På bachelor i idrett ved Universitetet i Stavanger er det i vår tre innreisende studenter fra Sveits, Finland og Belgia. De norske studentene har gjort alt de kan for å integrere de internasjonale studentene i studiemiljøet.

Jermemie Nicaise og Marco Leonardi er to av tre innreisende studenter på bachelorprogrammet i idrett. Jermemie Nicaise og Marco Leonardi er to av tre innreisende studenter på bachelorprogrammet i idrett.

De innreisende studentene tar semesteremnet Outdoor Education, og har undervisning sammen med andreårsstudentene på bachelor i idrett ved Universitetet i Stavanger. De norske studentene har gjort en god jobb med å integrere de internasjonale studentene i studiemiljøet, og de internasjonale studentene er veldig fornøyde.

Blir tatt godt vare på
Jermemie Nicaise fra Belgia og Marco Leonardi fra Sveits forteller om et godt klassemiljø og at de føler de blir godt ivaretatt.

– Både faglærerne og studentene gjør det de kan for at vi skal trives. Det meste av undervisningen foregår på engelsk, og om det er noe som blir sagt eller forklart på norsk, så blir det oversatt til engelsk etterpå av noen i klassen, forteller Jeremie.

De norske studentene i klassen gjør nemlig det de kan for å integrere de internasjonale studentene, og idrettsstudenten Mikael Langkås Paulsen forteller om et godt studiemiljø der alle blir inkludert.

– Det virker som alle er motiverte og positive. I de alle fleste tilfeller går klassen som et velsmurt maskineri. Enten om vi skal dra på tur eller ha teoriundervisning. Det virker som vi har vært ekstra heldige med våre medelever i dette kullet, sier han.

– Ikke alltid lett
Andreårsstudenten forteller at det ikke har vært spesielt vanskelig å integrere de internasjonale studentene, siden de også tar veldig mye initiativ selv og prøvde tidlig å komme i kontakt med sine klassekamerater.

– Likevel har jeg hatt det i bakhodet at det ikke alltid er lett for nye personer å komme inn i en veletablert klasse der alle kjenner alle fra før. Jeg synes det er spennende og høre om hvordan de har det i sine hjemland og lære mer om dem. Alle i klassen har tatt kontakt og pratet med de internasjonale studentene i forelesninger og når vi har vært ute på tur, og det virker som alle er veldig flinke på å inkludere dem i alt, sier han.

Det sier medstudent Marie Stensholt seg enig i. Hun forteller at hun kommer til å savne de internasjonale studentene når dette semesteret snart er ferdig og de må reise hjem.

– De har glidd rett inn i klassen, og alle har blitt godt kjent med dem. Det blir trist når de snart må reise tilbake, sier hun.