Hedret på Idrettsgallaen

Byggstudent Sarah Louise Rung ble kåret til årets funksjonshemmede utøver under Idrettsgallaen 2012. Nå satser hun videre mot Paralympics i London.

Sarah Louise Rung vant tittelen "Årets funksjonshemmede utøver" for andre år på rad under Idrettsgallaen.

- Konkurransen var enda hardere i år, så dette var stort, sier Rung.

Nominert til årets navn
UiS-studenten fra Madla vant prisen på bakgrunn av tre EM-gull og 14 verdensrekorder i svømming for funksjonshemmede i 2011.

Hun var også nominert i kategorien "Årets navn", sammen med kjente idrettsnavn som Petter Northug, Thor Hushovd og Magnus Carlsen. Dessuten ble hun kåret til årets idrettsnavn av leserne i Rogalands Avis.

For tiden går 22-åringen første året på masterstudiet i byutvikling og urban design, men nøyer seg med å ta ett fag dette semesteret for å satse fram mot Paralympics i London til sommeren.

Sikter mot medalje
- Jeg har det gøy med studiene, men London er noe jeg har tenkt på i fire år. Nå er jeg klar for en hard treningsleir med masse langbanetrening. Målet til sommeren er å ta medalje, sier Rung.

Hun skal stille i fem øvelser i Paralympics.