Helge Ole Bergesen ny forskningsdirektør

Bergesen er ansatt i nyopprettet stilling som forskningsdirektør ved UiS. Han tiltrer stillingen tirsdag 10. oktober.

I stillingen som forskningsdirektør skal Helge Ole Bergesen støtte universitetsledelsen i arbeidet med forskningsstrategiske og forskningspolitiske spørsmål, og særlig videreutvikle universitetets eksterne relasjoner mot Norges forskningsråd og andre viktige finansieringskilder.

Bergesen har en kort tid vært bibliotek- og kulturhussjef ved Sølvberget – Stavanger kulturhus. Før det var han i perioden 2001 til 2005 statssekretær i Utdannings- og forskningsdepartementet og har tidligere også forelest ved Handelshøyskolen BI og Universitetet i Oslo, vært redaktør av Green Global Yearbook, universitetslektor ved Odense Universitet og forsker/seniorforsker ved Fridtjof Nansens institutt i en årrekke.

Bergesen har magistergrad i statsvitenskap med avhandling i internasjonal politikk og har fra 1999 hatt professorkompetanse.