MENY

Her er den nye vinen!

I dag ble årets UiS-vin presentert på Norsk hotellhøgskole. Studentene har vært med i vinproduksjonen, fra drueplukking til ferdig vare!

Foto av studentene Lars Gjessing, Marita Støyva, Lisbeth Johnsen, Charlotte Liabø, Eirik Qvale og Sunniva Olsen med årets vinflaske. Studentene Lars Gjessing, Marita Støyva, Lisbeth Johnsen, Charlotte Liabø, Eirik Qvale og Sunniva Olsen har i år vært med på å lage UiS-vinen.

UiS er det eneste universitetet i Norge som har egen vingård. På Økologisk gård, i bakkene opp fra campus, vokser vinstokkene som danner utgangspunktet for hotellhøgskolens vinproduksjon. 

Studenter på hotell-, restaurant- og reiselivsledelse får ta del i vinproduksjonen som ledd i utdanningen. I år var Lars Gjessing, Marita Støyva, Lisbeth Johnsen, Charlotte Liabø, Eirik Qvale og Sunniva Olsen blant de engasjerte studentene. 

Med på prosessen

I fjor høst var tredjeårsstudentene med på innhøstingen, og i dag kunne de tappe, korke og sette etikett på den ferdige vinen.

– Det er ganske artig at vi gjør dette, og det er fint at Hotellhøgskolen har sin egen vin, sier Marita. 

– Fint at vi ikke bare får teori, men også praktisk kunnskap om vinmaking, sier Lisbeth. 

– Og så er det kjekt å få smake på det ferdige produktet, legger Erik til.

Som i Frankrike
Både rød, hvit og rosévin ble laget i år. Etiketten er også i år laget av kunstneren Kjell Pahr-Iversen. 

ved Norsk hotellhøgskole har vært sentral i arbeidet med vinprosjektet. Hver siste onsdag i oktober inviterer han til presentasjon og smaking av vinen fra fjorårets høst. 

– I Frankrike gjør de det samme med beaujolais nouveau. Da kan ikke vi være dårligere, sier Jørgensen.

God sommer
Fjorårets druer nøt godt av den til dels hete sommeren, og vinen har fått preg av sødme og modne bær. Årets høst blir nok annerledes. 

– Med det været vi hadde i sommer blir nok neste års vin svært dyr, spår Jørgensen med en latter.

Les om forrige års vin fra Norsk hotellhøgskole på UiS.

Vinflasker og druer på et bord

Vitis Ullandi, årgang 2014