MENY

Heter du Rune? Vinterferie på AM

I vinterferie-uken er det runer for alle penga på Arkeologisk museum. Det vil si - ikke hvis du heter Rune, Runa, Runar, Runhild, Gudrun, Ingrun, Dagrun, Sigrun, Odrunn, Jorunn , Torunn, Solrun eller Heidrun.

I vinterferien har Arkeologisk museum kjekke aktiviteter hver dag fra mandag 22. februar til fredag 26. februar.
I anledning utstillingen "Runer - fra graffiti til gravskrift" er det runer for alle penga på museet. Det vil si - inneholder navnet ditt ordet 'run', som for eksempel Rune, Runa, Runar, Runhild, Gudrun, Ingrun, Dagrun, Sigrun, Odrunn, Jorunn eller Torunn? Ja, da trenger du ikke å ta opp portemoneen i det hele tatt, du får nemlig fri entré hele vinterferieuka, og et flott bevis på at navnet ditt har direkte forbindelse med nordens eldste skriftspråk.  Ordet 'rún'  betyr nemlig runetegn, men det kan også bety 'hemmelighet' eller 'hviskende samtale'.

Runeaktiviteter
Vi byr på mange kjekke aktiviteter i vinterferien. Barna kan blant annet lære å risse runer i runeverksted og prøve seg på et lite runemysterium. Runer er skjult rundt omkring på museet, og ved å samle dem løses runegåten. Runegåte-løseren vinner sannelig en fin premie. Ellers er aktivitetsrommet med tidsmaskinen selvfølgelig åpent, og det er alltids mulig å gå på skattejakt i den faste utstillingen.

Åpningstider: Mandag kl. 11.00-15.00, tirs. kl. 11.00-20.00, ons. - lør. kl. 11.00 -15.00, søn. kl. 11.00-16.00.