Hodekunst

Torsdag 17. januar kl. 13.00 blir det åpning av kunstneren Arne Nøsts installasjon ”Hoder-Kloder” i 1. etasje i Arne Rettedals hus på UiS.

Installasjonen "Hoder-Kloder" består av video med syngende barneansikt som er projisert på hoder og objekter i tre. Studenter, ansatte og andre som besøker universitetet kan nyte kunsten fram til 8. februar.

Arne Nøst er mest kjent som maler, tegner og grafiker, men han er også scenograf. I 2009 trer han inn i stillingen som teatersjef ved Rogaland Teater. Under åpningen av installasjonen på torsdag vil han også fremføre musikk, etterfulgt av omvisning i utstillingen ved Nøst og gallerist Stein Jåtten.

"Hoder-Kloder" har tidligere vært utstilt på Tou Scene, Kunstgalleriet og Statoil. Den lånes ut av Stein Jåtten ved Galleri BLISS og de to lokale næringslivslederne Ivar Gundersen og Bjarne Aadnesen.