Hva skjedde med tibetanerne?

Tirsdag 27. mai kl. 18.00 i Kjell Arholms hus A1 arrangerer UiS og Røde Kors Stavanger Humanitært Forum om menneskerettigheter i Kina, OL-boikott og Tibet.

Humanitært Forum er etablert av Røde Kors Stavanger og noen av arrangementene er gjort i samarbeid med Universitetet i
Stavanger.

Program:
”Hva ble igjen til oss?”, Chungdak Koren fra Den norske Tibet-komité
”OL i Beijing – er boikott et egnet virkemiddel?”, Post doc Kjetil Fred Hansen
”Menneskerettigheter i Kina – arven etter OL”, Olaug Øygarden, Amnesty International Norge

I det første innlegget skal Chungdak Koren fra Den norske Tibet-komitén gi et innblikk i tibetanernes perspektiv på kinesiske myndigheters framferd i den autonome regionen Xizang (Tibet) i det vestlige Kina. Deretter skal Post doc. Kjetil Fred Hansen som forsker på samfunnssikkerhet ved UiS, ta for seg boikott av OL opp gjennom historien. Han vil også se på begrunnelser som finnes blant dem som ønsker å boikotte OL.

Amnesty Internasjonal har hatt en stor kampanje i vår om menneskerettigheter i Kina, og Amnestys representant Olaug Øygarden skal snakke om bakgrunnen for at Amnesty har sett det nødvendig å aksjonere. Øygarden vil snakke om forfølgelse av menneskerettighetsforkjempere, dødsstraff og mangel på ytringsfrihet og bruken av omskoleringsleire som straff.

Humanitært Forum er åpent for alle interesserte. Velkommen!