MENY

- Ikke lyst til å reise hjem

Rui Esteves (34) fra Aveiro i Portugal, og Marketa Kovarikova (24) fra Ostrava i Tsjekkia, har hatt meget gode erfaringer med ett semesters opphold på Universitetet i Stavanger. - Jeg har ikke lyst til å reise hjem, sier Marketa Kovarikova (24) fra Ostrava, Tsjekkia.

 Marketa Kovarikova kom til UiS høsten 2008 med en mastergrad i økonomi og en grad i material resources. Høsten 2008 tok hun masteremner i det internasjonale masterstudiet i Offshore Technology.

- Jeg hadde et ønske om å oppleve et av de skandinaviske landene, og så flere foto av Stavanger-regionen. På den bakgrunn ble jeg inspirert til å søke Universitetet i Stavanger, samtidig som jeg fikk mye hjelp fra administrasjonen på Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet, forteller hun.

- Jeg har vært fornøyd med foreleserne og undervisningsopplegget som har hatt stor grad av dialog både med medstudenter og foreleserne. Fra første stund har vi utenlandske studenter blitt mottatt på en positiv måte, og jeg har satt pris på utfluktene til blant annet Prekestolen.

- Jeg har fått mange nye studievenner fra det internasjonale miljøet, og satte også stor pris på den internasjonale dagen som ble arrangert med deltakelse fra de respektive landene. Spesielt møte med forskjellige matkulturer, sier hun.

- Jeg har også fått smake typiske norske retter som ribbe, pinnekjøtt og laks. Bortsett fra høye priser på en del varer og savnet av et møtested for studenter, er jeg virkelig fornøyd med oppholdet her. Men jeg er dessverre nødt til å dra tilbake til Tsjekkia. Jeg kommer til å savne Stavanger og UiS.

Blendet av Prekestolen

Rui Esteves (34) fra Aveiro i Portugal, kom til UiS med en mastergrad i industrial engineering og en grad i forest engineering som bakgrunn. Høsten 2008 tok han masteremner i det internasjonale studiet i Computer Service som Erasmus-student.

- Jeg undersøkte flere studietilbudene i flere land innen telekommunikasjon, men jeg endte opp med Universitetet i Stavanger på bakgrunn av at jeg så et fantastisk bilde av Prekestolen på nett.  Det overbeviste meg spesielt etter at jeg selv var der på tur i fjor høst.

- Jeg har vært greit fornøyd med undervisningen i Computer Service og på den sosiale siden har jeg hatt stort utbytte. Samholdet blant de internasjonale Erasmus-studentene har vært glimrende. Et relativt lite miljø, men til gjengjeld har vi kommet nær hverandre.

Rui Esteves har utdanningen sin fra Universitetet i Aveiro som er ledende i Portugal på området robotics.

Esteves har allerede høy utdanning bak seg.

- For meg har det ikke vært så viktig hvilket område jeg har studert. Det er selvsagt viktig i seg selv, men vel så viktig har selve læringsprosessen vært. For å gjenta: Samholdet blant de internasjonale studentene har vært fantastisk selv om mange av oss holdt til brakker på campus. Sportssenteret har også vært viktig i den sammenheng.

- Stavanger som by er relativt liten, men intim, og bortsett fra et sjokkerende prisnivå på enkelte varer, er jeg godt fornøyd med oppholdet her, sier Rui Esteves.

 Les mer om ingeniør- og sivilingeniørstudier

Les mer om IKT-studier