MENY

Innspurt i konsernsjef-kampen - stem dem frem!

Petroleumsstudentene Christopher Hoftun og Kristin Toftevåg er i eksklusivt selskap. De er blant ti studenter som konkurrerer om å være konsernsjef i Adecco i en måned. Nå kan du være med og stemme UiS-studentene helt inn til finalen.

Frem til 31. mai kan du stemme fra din mobil. Du kan kun stemme 1 gang per mobilnummer. 

Mer informasjon på http://www.konsernsjefen.no/.

Når stemmegivningen er over, får studentene poeng fra både nett- og mobilstemmene. De fire som får flest poeng totalt går videre til Assessment Centre 8. juni. Vinneren i den avgjørende finalen får være toppsjef i et av Norges største konsern i hele august – en fantastisk erfaring for en student.

Flere nåløyer
Konkurransen har vært beinhard. Hele 2300 studenter meldte seg på Adeccos konkurranse i vinter. 450 kom gjennom til andre runde, som besto av et telefonintervju.

Neste nåløye var å bli valgt ut til en IQ-test, dit kom bare 90 studenter. Av disse ble 28 valgt ut til personlighetstest og dybdeintervju.

Nå er ti studenter gått videre til finaleheatet. To av disse er altså Christopher Hoftun og Kristin Toftevåg – begge andreårsstudenter på bachelor i petroleumsteknologi ved UiS. 

To fra samme klasse
– Det er veldig spesielt at to studenter fra samme klasse kom til finalen, sier Hoftun. Han og Toftevåg forteller at de meldte seg på konkurransen uavhengig av hverandre.

– Etter at vi fant ut at begge er med, har vi snakket mye sammen. Det er ingen vits i å motarbeide hverandre. Vi oppfordrer heller folk til å stemme på oss begge, sier Toftevåg.

Begge tror de har kommet så langt i konkurransen på grunn av sine mange verv og aktiviteter. Begge har vært aktive i Stil og Start UiS. Kristin har i tillegg jobbet i OLF og drevet studentrevy. Christopher har deltatt i Venture Cup og ledet prosjektet Space & Energy.

Spennende jobb
– Jeg meldte meg på for gøy, men jo lengre jeg har kommet i konkurransen jo mer alvorlig har jeg tatt den. Den som vinner får virkelig teste seg selv, sier Hoftun.

– Arbeidsoppgavene virker kjempespennende, ikke minst det å skulle lede nasjonale ledermøter, sier Toftevåg.

Nå gjelder det å sanke stemmer. De fire beste kommer til en finale som skal foregå ”live” foran publikum og en jury den 8. juni.
Den som til slutt vinner hele konkurransen, får være konsernsjef i Adecco i en hel måned. Det innebærer å ha hovedansvaret for et av Norges største selskaper, med en årlig omsetning på 3,5 milliarder kroner.

Student får topplønn
I samarbeid med den øvrige konsernledelsen skal studenten blant annet lede driftsmøter, forberede neste års budsjettforhandlinger og planlegge en salgskampanje.

Ikke bare vil det være en fantastisk erfaring og et imponerende innslag på cv’en. Vinneren vil høyst sannsynlig også ha den best betalte sommerjobben av alle studenter i Norge. Lønnen for å være konsernsjef i en måned er 100 000 kroner.