MENY

Institutt for musikk og dans jazzer opp Stavanger Konserthus

Fredag 21. september er det duket for jazzdag i husvarmingsuken til Stavanger Konserthus og Institutt for musikk og dans står på scenen med både studenter og lærere

Denne uken er det husvarming i nyåpnede Stavanger Konserthus. Det har siden forrige fredag vært et tett program hvor ansatte og studenter fra IMD har vært godt representert.

Denne fredagen er det jazzens dag. I samarbeid med Stavanger Jazzforum skal to band med utspring fra IMD stå på scenen.

«Kammerjazz» fra master-trio
Cirrus er et band bestående av Eva Bjerga Haugen (vokal), Theodor B. Onarheim (kontrabass) og Inge W. Breistein (saksofoner).

De hadde trioen sin som hovedfokus på det nye 2-årige masterprogrammet i utøvende musikk og hadde i vår sin eksamenskonsert til stor jubel fra både publikum og sensor.

Trioen karakteriserer musikken sin som kammerjazz, noe som blant annet forbindes med et akustisk sound, mye improvisert samspill, og elementer fra klassisk musikk – både vestlig og ikke-vestlig sådan. Nå står de klare for å innvie Zetlitz-salen med spennende rytmer og vakre harmonier. Cirrus spiller i Zetlitz-salen klokken 16:00.

Storband tilknyttet IMD
Bjergsted Jazzensemle er et storband som ledes av faglig leder på jazzavdelingen ved IMD, Tor Yttredal.

Bandet består hovedsaklig av studenter og lærere ved Institutt for musikk og dans, og har markert seg blant annet under MaiJazz i flere år, i samarbeid med musikere som John Scofield, Rolf Lislevand, Cyro Baptista, Frode Alnæs og John Surman.

Gjensyn med kamerunsk jazzstjerne
En annen artist Bjergsted Jazzensemble tidligere har jobbet med, er Richard Bona som ledet storbandet under en bejublet konsert på Folken i 2008.

Fredag er det andre gang Bjergsted Jazzensemble får besøk av den kamerunske musikeren, som er en verdensberømt bassist, sanger, komponist og produsent og som blant annet har jobbet med navn som John Legend, Pat Metheny og Michael Brecker.

Det er duket for et velraffinert samarbeid når Bona igjen står på scenen med Bjergsted Jazzensemble i Zetlitz-salen klokken 22:00.

På nettsidene til Stavanger Konserthus kan du finne mer informasjon om konsertene med Cirrus og med Richard Bona m/Bjergsted Jazzensemble.

Tekst: Theodor B. Onarheim