MENY

Inviterer jenter til realfagssamling på kvinnedagen

På kvinnedagen 8. mars kl. 1700-2000 inviteres jenter i videregående skole med deres mødre til realfagsdag på Universitetet i Stavanger (UiS). Her vil de få anledning til å møte Siri Kalvig, Gro Brækken og en rekke andre kvinnelige rollemodeller med teknologisk- og realfaglig bakgrunn.

I en undersøkelse gjennomført av Synovate svarer nesten halvparten av guttene mellom 15 og 19 år at de kunne tenke seg en karriere innen olje- og gass. Men bare 17 prosent av jentene i samme alder svarer det samme.

Usynlig
– En del av forklaringen på dette tror vi er at olje- og gassindustrien har et maskulint image, og at de mange flotte kvinnene i bransjen ikke er synlige nok for de unge jentene. Dette ønsker vi å gjøre noe med gjennom å skape denne møteplassen, sier Eli Ane Nedreskår, kompetanserådgiver i Oljeindustriens Landsforening (OLF).

Derfor inviterer OLF og Maritimt Forum nå jenter i videregående skole til dette arrangementet. Også deres mødre, kvinnelige realfagslærere og rådgivere ønskes velkommen.

Variert program
Programmet består av kvinnelige innledere fra akademia og næringsliv. Merethe Vadla Madland, petroleumsprofessor ved UiS, ønsker velkommen. Deretter blir det noen ord fra OLFs administrerende direktør Gro Brækken, før Marianne Løken fra Naturfagssenteret ved Universitetet i Oslo slipper til. Løken vil blant annet presentere resultater fra sin forskning på jenter og realfag.

Deretter vil deltakerne få høre personlige erfaringer og fremtidsutsikter fra blant andre Siri Kalvig, som nå tar en doktorgrad i ny energi ved UiS og Grethe Moen, direktør i Shell. Ingvild Sæther fra Teekay og Anne Jorunn Møkster fra Simon Møkster Shipping vil belyse den maritime delen av industrien.

Etter arrangement i plenum det bli anledning til å treffe både unge og erfarne jenter og damer fra bransjen. Selskapene Shell, Statoil, Exxon Mobil, Acergy, Schlumberger, ConocoPhillips og Dong vil også være til stede med stands og informasjon om deres respektive bedrifter. I tilegg vil rådgivere fra Universitetet i Stavanger være til stede for å svare på spørsmål og gi råd om utdanningsmuligheter.

Arrangementet er gratis. Påmelding kan sendes til cc@olf.no eller via Facebook-eventen Jenter for realfag.

Klikk her for å laste ned hele programmet (pdf-fil)