MENY

ION Racing vant Begeistringsprisen for 2014

Studentorganisasjonen ION Racing ved UiS stakk av med en pokal og 20.000 kroner, da de ble utropt til vinnere av den prestisjetunge BegeistRingsprisen fredag kveld.

ION Racing-plakat med racerbiler, ION Racing

Prisen deles ut årlig og er en anerkjennelse til en student, en studentorganisasjon eller en linjeforening som jobber frivillig for studentmiljøet på Universitetet i Stavanger.

– I år var det veldig vanskelig å velge en vinner, det var fem nominerte som alle var veldig gode kandidater hvor alle hadde markert seg på ulike felt. Det kom inn over tjue gode forslag og det viser virkelig bredden av studentmiljøet ved universitetet, sier nestleder i StOr, Sverre Gaupås.

– Studentmiljøet ved UiS har vokst enormt de siste årene og vinneren av Begeistringsprisen kan befinne seg hvor som helst på Universitetet. Juryen har en enorm utfordring i å finne de eller den som fortjener prisen mest. Prisen skaper alltid et voldsomt engasjement og det er knyttet enorm spenning til hvem som vinner.  

Enormt engasjement
Juryen falt til slutt ned på studentforeningen ION Racing, som lager og konkurrerer med racerbiler. 

– ION Racing har skapt enormt engasjement og et tverrfaglig team som utestående består av studenter rundt prosjektet sitt. De var også nominert i fjor og det viser at studentorganisasjonene og linjeforeningene ved UiS er robuste og jobber hardere for hvert år, ser Gaupås. 

Mer kreativt campus
Juryens sier dette i sin begrunnelse:

«Vinneren av BegeistRingsprisen 2014 har vist en imponerende innsats for studentmiljøet, med et sterkt initiativ og spennende engasjement. Spesielt må nevnes at vinnerens innsats har betydd mye for et mer kreativt Campus og vært med på å synliggjøre Universitetet i Stavanger også utenfor regionen.

Mange er engasjert som frivillige i virksomheten. Det starter gjerne med en idé eller en drøm. Her får drømmer og idéer hjelp til å bli virkelighet. Vinneren kjennetegnes av å være inkluderende og dedikert. Har over tid vist et spennende engasjement både faglig og sosialt.»

Nyskapende
«Juryen har valgt å legge vekt på egenskaper som å være målrettet og nyskapende, og at akademia og sosial trivsel hånd i hånd. Verdifull inkludering på tvers av alderstrinn og studieretning, ikke minst til glede for nye studenter som fort blir en del av et større miljø. 

Studentorganisasjonen er voksende i popularitet og blir lagt merke til også utenfor Campus. De er lett synlige når studentmiljøet presenteres. De preges av tverrfaglig samhold og drar i gang forskjellige eventer. Her jobber økonomi, maskin, elektro, data og media studenter sammen for å skape en høyteknologisk racerbil, og deltar med den i verdens største ingeniørkonkurranse for studenter.»

Fine premier
Nominasjonskomiteen består i tillegg til nestlederen i StOr også av studentpresten ved UiS, en representant fra SiS og Prorektor ved UiS. Prisen tildeles for arbeidet som er gjort i løpet av forrige år, i dette tilfellet 2014.

Vinneren får en pengepremie på 20 000 kroner, navnet deres blir inngravert i monumentet kalt «BegeistRingen» som står utenfor Studentenes Hus. I tillegg til dette får de en pokal formet som en miniatyr av BegeistRingen. 

Les også: Studenter med egen utstilling på Oljemuseet