Jan Egeland blir gjesteprofessor ved UiS

Jan Egeland, tidligere vise-generalsekretær i FN, er ansatt som gjesteprofessor ved UiS fra 1. juni 2007.

Egeland vil få oppgaver som foreleser og veileder på SV-fakultetet innenfor samfunnssikkerhet og innen det tverrfakultære studietilbudet om menneskerettigheter.

- Jan Egeland blir en viktig ressurs og en inspirator for forskning og undervisning på dette området, sier forskningsdirektør Helge Ole Bergesen.

- Vi vil kunne trekke på hans enestående erfaring gjennom mange år som leder for FN's humanitære innsats i krisesituasjoner og hans engasjement for menneskerettighetene gjennom Amnesty International. Det er en fjær i hatten for UiS at Egeland vender tilbake til hjembyen på denne måten.

Jan Egelands første oppdrag for UiS blir å holde åpningsforedraget under International Conference on Technolgy Policy and Innovation i Stavanger den 18. juni.